Sănătate

Doar doi candidaţi pentru mega-concursul de la Spitalul Judeţean

Au fost disponibile 23 de posturi de medic

Aşa cum s-a mai întâ­m­plat şi în sesiunile anterioare, medicii nu s-au arătat foarte interesaţi de posturile pe care Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău le-a scos la concurs în această toamnă. Au fost depuse doar două dosare, drept pentru care mai multe posturi, din cele 23 scoase la concurs, vor rămâne neocupate.

La începutul lunii septembrie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a scos la concurs 23 de posturi pentru medici, posturi neocupate de câţiva ani. Aceasta ar fi ultima strigare din acest an, după ce, în 2021, au fost organizate mai multe concursuri. Anul trecut, concursurile pentru medici au fost sistate câteva luni din cauza pandemiei de Covid-19.

De data aceasta, pentru cele 23 de posturi, termenul limită pentru depunerea dosarelor a fost 18 septembrie. La Serviciul de Re­surse Umane al Spitalului au fost depuse doar două dosare. Este vorba despre un medic specialist în ­Me­dicină Internă, care a aplicat pentru postul din cadrul Secţiei de Medicină Internă în data de 14 septembrie şi un specialist pediatru, care a aplicat pentru cel din cadrul Secţiei UPU-SMURD pe 17 septembrie, cu o zi înaintea termenului limită. Ambele dosare care au fost depuse au îndeplinit condiţiile şi au fost aprobate fără ­pro­bleme, urmă­toarea etapă fiind examenul de angajare, pentru care urmează să se stabilească o dată.

La fel ca în sesiunile anterioare, posturile de medic chirurg, ORL, pediatru şi internist din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncţional de la Pârscov nu au prezentat niciun interes pentru medici. Unitatea continuă să funcţio­neze cu schema incompletă de personal de trei ani şi jumătate, practic de când a fost înfiinţată.

Datele pentru sus­ţine­rea examenului pot fi stabilite începând de luna viitoare până, cel târziu, la începutul lunii decembrie.

Pentru posturile de personal nemedical şi pentru postul de autopsier, scoase la concurs luna aceasta, au fost depuse mai multe dosare. După susţinerea probelor scrise şi a interviului au fost ocupate patru din cele cinci locuri scoase la concurs. Concret, postul de autopsier debutant la Serviciul de Anatomie Patologică a fost ocupat de un candidat care a obţinut punctajul final de 93,25, iar cel de muncitor necalificat la Serviciul de Aprovi­zionare a fost ocupat de un candidat cu punctajul de 72,5 puncte.

Şi postul de economist gradul I la Serviciul Financiar Contabilitate a fost ocupat de un candidat cu 75,58 de puncte, iar postul de asistent social debutant a fost adjudecat cu 82,4 puncte, aici fiind concurenţă de doi pe loc. Un singur post a rămas neocupat. Este vorba despre postul de refe­rent de specialitate gradul III la Serviciul Achiziţii Publice, unde cei trei candidaţi care au depus dosarele de înscriere au fost respinşi pentru că nu au reuşit să obţină minimum 50 de puncte la proba scrisă.

Un comentariu

  1. Daca citesti Proiectul de Management al proaspat numitului manager al spitalului, practic reinnoirea mandatului, vei gasi ”atragerea de medici speicalisti” ca principalul sau punct forte. Cu toate ca de ani de zile criza de medici care sa vina la SJU Buzau persista, apare intrebarea fireasca de ce nu vin? S-au cheltuit milioane de lei cu tot felul de reabilitari, reparatii la ziduri etc, etc. Medicii doresc echipamente de ultima generatie cu care sa practice actul medical la nivelul zilelor de astazi. Permanenta migratie a pacientilor catre centrele universitare, o corvoada neplacuta dar necesara este indicatorul de performanta manageriala a echipei spitalului aflat sub directa coordonare a Consiliului Judetean. Un spital nou este solutia, dupa norme moderne dotat corespunzator si veti vedea ca si medicii vor veni.

Articole similare