Opinii

Incredibil acest Florin Cîţu!

Înţeleg de la Florin Cîţu că nu-i vina lui că nu se vaccinează lumea. ,,Eu nu sunt o firmă de advertisting, ceea ce poate să facă Guvernul am făcut”. După care, ne mai spune domnul premier că de vină ar fi influencerii, liderii de opinie, care nu ar fi prestat suficientă muncă în folosul comunităţii, pentru a convinge oamenii să se vaccineze.

,,Aş vrea să văd responsabilii din societate, oamenii care sunt lideri de opinie, influencerii pe Facebook, câte ore au dedicat campaniei de vaccinare?”.

Cum ar veni, Cîţu ia la rost nişte privaţi că nu au făcut treaba pe care el, ca premier, cu tot aparatul lui administrativ, ar fi trebuit să o facă. Şi pentru care sunt plătiţi fix de acei privaţi cărora le cere Cîţu socoteală că n-au mişcat campania de vaccinare. Deşi în mizeria asta de pandemie, s-a implicat enorm societatea civilă pentru a sprijini autorităţile, iar influencerii, oamenii pu­blici pe care îi ceartă Cîţu, au scris şi vorbit la greu despre importanţa vaccinării. Şi doar dacă eşti orb, nesimţit sau de rea-credinţă să nu vezi asta.

Apoi, care-i faza? Asta e tot ce a putut face Guvernul României în privinţa vaccinării? Gata, asta-i limita? Pentru dezastrul ăsta în coordonarea campaniei de vaccinare plătim noi aceste autorităţi? Ca să dea vina pe noi că, după ce că muncim ca dracu ca să plătim taxe şi impozite acestui stat impotent, n-am prestat suficente ore pentru a promova vaccinarea, cât consideră Cîţu că ar fi trebuit să o facem?

În ianuarie, Florin Cîţu spunea că ,,în septembrie vom avea 10,4 milioane de vaccinaţi”. În martie, acelaşi Cîţu spunea că ,,vom putea vorbi de o vaccinare a 10 milioane de cetăţeni în luna august, în loc de luna septembrie”. În România, joia trecută, erau 5.298.707 de persoane vaccinate cu ambele doze.

Mai aflu că domnul Cîţu a cerut ,,o anchetă/analiză, pentru că vreau să ştiu cum a fost pregătit de Ministerul Sănătăţii valul patru”. Păi, cum să fie pregătit? Cu 5 milioane de vaccinaţi, adică jumătate din ce ne asigura Cîţu. Doar că aici nu vorbim despre responsabilitatea Ministerului Sănă­tăţii, deoa­rece ,,Comitetul Naţional de Coordonare a Acti­vităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, organism interministerial, fără personalitate juridică, este în subordinea Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului”. A prim-ministrului, deci. Aşa zice legea.

Incredibil acest Florin Cîţu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, agresiv, neasumat. Cum e posibil ca acest personaj să fie lăsat în continuare să conducă Guvernul? Cum? Ne vrea cineva, cu tot dinadinsul, răul? Campania de vaccinare şi gestionarea, în ge­n­eral, a pandemiei sunt praf. Praf şi pulbere. Chiar nu mai e nimeni responsabil, cu capul pe umeri, care să vadă interesul ţării, nu doar tabloul infect al alegerilor din PNL? Chiar nimeni, nimeni responsabil nu vede că lucrurile au luat-o razna în ţara asta?

Un comentariu

  1. Dacă o mare populație de milioane de persoane rămâne nevaccinată, după următorii câțiva ani vor reprezenta un grup de control considerabil și incontestabil. Un grup de control este un grup de subiecți care acționează ca o probă pură, neatinsă de un experiment cu medicament sau cu vaccin. Dacă grupul vaccinat se îmbolnăvește sau moare din cauza unor condiții specifice și grupul de control nu are aceleași condiții, atunci acesta este un semn destul de bun că vaccinul nu este în regulă. Dacă ceva nu merge bine cu vaccinurile, atunci nevaccinații vor fi dovada. De asta se tem cu adevărat elitele. Ei trebuie să-i oblige pe TOȚI să fie vaccinați, cu orice preț, astfel încât să nu existe un grup de control și, prin urmare, să nu existe dovezi pentru ceea ce vedem că se întâmplă acum în Israel, unde numărul de cazuri noi și decese este până la cer.

Articole similare