Sport

S-a modificat schimbarea!

Dinu nu mai luptă cu rusul Toktasynov, urmând să se bată cu un ucrainean

Partida dintre Bogdan Dinu și Vladimir Toktasynov urma să fie main-eventul Dracula Boxing Show, gală găzduită de Sala Sporturilor din Brașov. Pe ultima sută de metri, rusul care trăiește în Germania a refuzat, pur și simplu, să mai onoreze evenimentul, astfel că revenirea în ring a greului buzoian a fost pusă sub semnul întrebării. Din fericire, organizatorii i-au găsit lui Bogdan un adversar, în persoana veteranului Pavlo Krolenko, un ucrainean născut la Kharkov dar care este rezident francez.

Palmaresul lui Krolenko nu este unul strălucit, acesta repurtând numai trei victorii de la începutul carierei la profesioniști. În schimb, din 2018 până în prezent a fost bătut de 12 ori. Culmea, doi dintre cei trei pugiliști pe care i-a învins ucraineanul nu mai sunt măcar activi în lumea boxului profesionist. În schimb, adversarul lui Dinu are o mare calitate, aceea de a fi  cum se spune în lumea boxului „cap tare”, un bun încasator, mereu pregătit să taxeze eventualele imprudențe ale adversarului. În mod cert însă, deși vine după un repaus destul de lung, buzoianul este mare favorit.

În aceeași gală, vor mai urca în ring nume sonore ale nobilei arte din România, precum Daniel Buciuc, Alexandru Jur, Viorel Simion sau Radu Marian.

Evenimentul este programat pe 22 septembrie, cu începere de la ora 19.00. Cum meciul lui Dinu este cotat ca main-event, buzoianul va încrucișa mănușile după ora 21.00, cel mai probabil.

Pentru Bogdan, este al 26-lea meci la profesioniști, cea mai recentă apariție sub lumina reflectoarelor fiind acum un an, în Africa de Sud, atunci când buzoianul a fost învins de Kevin Lerena. La 36 de ani, Dinu anticipează, cumva, momentul retragerii, plănuind să rămână în circuitul național încă un an sau doi, pentru a agăța simbolic mânușile în cui,  într-o gală organizată la Buzău.

Articole similare