Administrație

29 de milioane de lei pentru investiții în trei comune din Buzău

Vești bune pentru primarii din trei comune buzoiene, care au primit fondurile necesare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) pentru a demara proiecte de dezvoltare de mare necesitate pentru comunitățile lor.

Este vorba despre Primăria Grebănu, ce va primi 11.335.508 de lei pentru modernizarea drumului comunal DC113, ce are o lungime de aproape 6,5 kilometri. Primăria Cochirleanca va obține, de asemenea, o sumă considerabilă pentru modernizarea drumurilor de interes local, respectiv 16.000.000 de lei, iar Primăria Robeasca are alocată suma de 1.674.398 lei pentru schimbarea sursei și tratarea apei în vederea îmbunătățirii calității apei din sistemul centralizat al comunei.

„Este necesar ca toți cetățenii să beneficieze de servicii publice de calitate, care să răspundă nevoilor de bază din comunități. De aceea, Programul «Anghel Saligny» este important nu doar prin prisma fondurilor alocate, ci prin tot ceea ce reușește să facă la nivelul comunităților locale. Este un program extrem de util pentru dezvoltarea României și care generează rezultate vizibile în toată țara”, a precizat, pe 19 septembrie, ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, cu ocazia semnării a 49 de noi contracte de finanțare.

Contractele, în valoare totală de 628.923.186,32 de lei, au fost semnate la sediul MDLPA, împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, și urmăresc reabilitarea infrastructurii rutiere, înființarea sau extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a celor de canalizare, modernizarea stațiilor de epurare și construirea de poduri. Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” vizează realizarea a peste 9.000 km de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale.

Articole similare