joi, 22 octombrie 2020

FOTO I Romașcanu: „Sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a OSCE, un succes pentru delegația României”

Sesiunea de vară a Adu­nării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa s-a încheiat cu succes atât pentru Organizație cât și pentru delegația Ro­mâniei, a scris, pe pagina sa oficială de Facebook, senatorul social-democrat de Buzău Lucian Romaș­canu, președintele delegației Legislativului român la Adunarea Parlamentară a OSCE.

„Am obținut pentru România poziția de vice­președinte OSCE pentru dl. deputat Victor Paul Dobre și poziția de vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Politice și Securitate pentru dl. de­putat Costel-Neculai Dunava; meritele le aparțin dumnealor în primul rând dar și Delegației Parlamentului României. Am introdus și am reușit votarea cu largă majoritate a unor amendamente ce susțin Repu­blica Moldova și retragerea militară a Rusiei din regiune; articolele amendate se regăsesc în Declarația Finală a sesiunii. De asemenea, am vizitat cu emoție locul din Schengen unde, cu ocazia semnării în 2015 a Tratatului de Ade­ra­re la Uniunea Europeană, delegația României de atunci a plantat 27 de frasini. De asemenea, am vizitat și Abația Neumunster, locul semnării Tratatului”, a scris pe Facebook senatorul social-democrat de Buzău Lucian Romașcanu, președinte al delegației Parlamentului la Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.

2 COMENTARII

  1. Proiectul Moldova ar trebui sa aiba acum un pilon de sustinere adevarat in structura pe care rusii o manevreaza cum vor ei, in interesul lor evident. Retragerea A 14-a, cum este ea cunoscuta, dureaza de mai bine de 25 de ani, fara sa se miste nimic concret. Capul de pod din Transnistria este un cui greu de scos.
    Contextul devine favorabil unor negocieri concrete. Doresc succes OSCE in noua formula.

  2. Tratatul de aderare a fost semnat in 2005, cand la conducerea tarii chiar aveam un conducator.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!