joi, 03 decembrie 2020

Razie a polițiștilor de la Rutieră printre comercianții de pepeni de pe marginea drumului european

Comerțul stradal neautorizat în zona drumurilor publice este interzis, potri­vit legii. Cu toate acestea, an de an, în sezonul cald, dar și toamna, atât pe marginea DN2E85, cât și pe a celorlalte drumuri naționale de pe raza județului, apar tot felul de improvizații cu diferite produse expuse la vânzare, respectiv pepeni, struguri, vin și altele. Oamenii știu că nu au voie să-și vândă produsele în aceste condiții, dar cu toate acestea o fac.

Marți, polițiștii de la Rutieră au organizat o acțiune la ieșirea din Buzău spre Ploiești în zonele unde co­mercianții ambulanți își expun pepenii la vânzare chiar și la 1 metru distanță de șosea, fiind expuși riscului la accidente grave. Unii se mută cu totul pe marginea drumurilor, trăind perioade lungi cu tot cu copii în construcții improvizate.

Polițiștii le-au explicat oamenilor că legea interzice o astfel de activitate și le-au prezentat și pericolele la care se expun, mai ales că aceia care le cumpără marfa opresc mașinile pe partea caro­sabilă și se pot produce accidente rutiere în care victime pot fi chiar ei, comercianții.

Oamenii legii au aplicat 10 avertismente pentru încălcarea prevederilor legale ale Ordonanței Guvernului 43/1997 privind regimul juridic al drumurilor. Cum amenda minimă este de 2.000 lei, comercianții s-au conformat recomandărilor po­lițiștilor rutier și și-au mutat marfa.

1 COMENTARIU

  1. Pentru Cei care au facut Razie pe Drumurile din Buzau..Altã treabã nu aveţi decât sã staţi dupã pepenii?

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!