joi, 09 iulie 2020

Romașcanu: „Dacă dădea PSD avalanșa de ordonanțe de urgență, ne lua DNA direct din ședința de guvern”

Emoția de după ale­gerile prezidențiale, încă prezentă în rândul opiniei publice, face ca românii să nu sancționeze încă prestația guvernamentală a Partidului Național Liberal, spune senatorul Lucian Romaș­canu, purtător de cuvânt al organizației județene a Partidului Social Democrat.

„Vedem că lucrurile merg din rău în mai rău; lumea va simți acest lucru, dar există încă un val de simpatie către domnul Iohannis care se răsfrânge asupra PNL, care nu poate fi contestat, dar în același timp trebuie temperat cu cifre și cu informație corectă. Emoția încă există în societatea româ­nească, dar lucrurile trebuie spuse pe nume și chiar dacă cifrele sunt plictisitoare și nu fac audiență sau nu vând ziare, totuși ele trebuie puse în atenția publicului, pentru că acestea stau la baza influenței vieții românilor. Vreau să vă spun neapărat aceste cifre, pentru că domnii de la guvernare continuă să-și justifice nereușitele prin <moștenirea grea>”, a spus acesta vineri, la o conferință de presă a PSD Buzău.

Romașcanu a trecut în revistă câteva dintre cheltuielile guvernului Orban pe care social-democrații le consideră nejustificate: „S-au plătit două miliarde în avans la achiziția de rachete Patriot; nu obliga nimeni să se întâmple acest lucru. S-a plătit un miliard datoria la frații Micula; de ce a trebuit să le dea banii sponsorilor de partid? Pentru că, pe acel val de simpatie, orice măsură, oricât de tâmpită ar fi fost, ar fi fost acceptată de public. Și au profitat și au făcut-o. Două miliarde lei pe rambursări de TVA pe cifre neverificate; pentru că statul, când rambursează trebuie să vadă și ce are de primit și atunci se fac compensări înainte de a se face rambursări. 1,8 miliarde lei au fost plăți către Programul Național de Dezvoltare Locală, în proporție de 90 la sută către primăriile PNL, în contextul în care PNL are doar o treime dintre primari. Un miliard pentru achiziții publice, de la consumabile până la limuzine, s-au făcut la finalul anului. Un miliard lei plăți către Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților; nu există nicio situație clară pentru ce s-au plătit banii aceștia. Și, în plus față de aceasta, noi, în fiecare lună, încasam cu 2,7 miliarde de lei mai mult decât în luna similară a anului precedent; în momentul în care au preluat dumnealor guvernarea, au scăzut brusc, cu cinci la sută, încasările pe noiembrie și decembrie comparativ cu anul anterior”.

El a subliniat și gravitatea adoptării în ultima ședință a guvernului Orban I a celor 25 de ordonanțe de urgență în condiții pe care PSD le consideră nelegale: „În plus, știm cu toții acea avalanșă de ordonanțe într-o formulă în care dacă PSD o aplica ne lua DNA direct din ședința de guvern, nu mai aștepta să se mai facă vreo plângere prealabilă. Să faci ordonanțe de urgență, 25 la număr, fără să ai avize, să îți vină de la Consiliul Legislativ aviz de restituire  – adică <nu e bine, măi băieți, mai munciți, mai trimiteți o dată> – și să vină domnul Orban și să spună că nu se poate, că este dezmăț ce face Consiliul Legislativ, de parcă nu ar fi un organism important al statului, și brusc acele avize de restituire să se transforme în avize negative, ca oamenii să aibă avizele și să poată publica ordonanțele. Deci ilegalități flagrante pe care văd că nimeni nu le sancționează, pentru că noi simpatizăm toți dușmanii <ciumei roșii>”, a mai spus senatorul social-democrat de Buzău Lucian Romașcanu.

2 COMENTARII

  1. Nu este nevoie de zeci de ordonante ca sa arati ca poti sau ca vrei, este suficienta una.
    PSD-ul a reusit o performanta inedita ”escaladand pe scara pana la nivelul 13”, apoi sa te clatini la prima miscare, sa-ti dai jos guvernul si apoi sa constati astazi ca ai ajuns sub 20 la suta credibilitate in electorat. Daca nu ar fi ”conservatorii”- nostalgici, cred ca ar fi si mai jos procentul optimist al caselor de sondare apropiate!!!
    Succes! Dar la reformarea social-democratiei reale, dle Romascanu, nu un joc de paiațe, permanent cu un ochi la faina si cu altul la slanina.

  2. Iar trupele de asalt ale haștagienilor cu telefoanele aprinse deasupra beznei capului ar fi atacat Palatul Victoria(antiromânismului)

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!