Sport

România continuă la Europene, după ce învinge Norvegia

Meci de totul sau nimic pentru naționala României, în grupa G a Campionatului European de Tenis de Masă pe Echipe. Tricolorii erau obligați să câștige, după ce fuseseră învinși de Anglia. Oricare alt rezultat i-ar fi trimis pe Ovidiu și Edi Ionescu acasă.

Întâlnirea contra nordicilor a fost deschisă de un duel spectaculos, între Eduard Ionescu și Borgar Haug, iar sportivul buzoian s-a ridicat la înălțimea momentului și a adus primul punct, după 3-2 (11-6, 8-11, 8-11, 11-9, 11-6).

Imediat după, a intrat la masă Ovidiu. Veteranul a dispus clar de Khai Lam, 3 la 0 (11-9, 11-8, 11-8), scor la care sportivii români și-au amintit, probabil, situația din meciul cu Anglia, partidă în care au condus tot cu 2 la 0.

Din fericire, Norvegia nu a avut puterea să revină. Andrei Istrate a înregistrat un debut fericit la Campionatele Europene, trecând de Alexander Fransson cu 3 la 0 (11-3, 11-7, 11-8).

Grație rezultatului cu Norvegia, tricolorii se califică pe tabloul principal, de pe locul secund în grupă. Cel puțin prin prisma acestei victorii, România salvează un turneu de la care fanii au așteptări mult mai mari. Rămâne de văzut ce adversar le vor rezerva sorții tricolorilor. La ora redactării materialului, nu se încheiaseră încă meciurile din grupe.

Dacă trec de optimi (următoarea fază a competiției), băieții pot egala performanța de la Campionatele Europene pe Echipe din 2021, competiție care a fost organizată la Cluj.

România are potențialul de a-și depăși performanța de acum doi ani. Ovidiu Ionescu este vicecampion mondial (2019 împreună cu Alvaro Robles), iar Eduard are două titluri consecutive de campion european Under 23, performanțe obținute în 2022 și 2023.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker