Economic

Carpathian Lodge Măgura, locul luxos și liniștit căutat de străini

Cazările de lux aflate în zone izolate, departe de agitaţia marilor oraşe şi a staţiunilor turistice populare, au început să contureze noua nişă a turismului românesc. Oamenii de afaceri, care au businessuri în alte domenii decât turismul, au investit în cazări de lux situate în zone izolate, făcând astfel din aceste unităţi destinaţii turistice în sine.

Familia Timiş, proprietarii CrisTim, unul dintre cei mai mari producători români de mezeluri, Cristian Preotu, fondatorul grupului Le Manoir, şi Horaţiu Vasilescu, fostul CEO al retailerului de bijuterii Teilor, au investit în câteva cazări din Prahova, Buzău şi Argeş.

Familia Timiş a decis să investească în 2018 într-un conac, care a fost renovat şi rebranduit în Casa Timiş.

Un alt om de business care a investit într-o astfel de nişă este Cristian Preotu, împreună cu One United, care a deschis boutique hotelul Carpathian Lodge Măgura din judeţul Buzău. În 2021, grupul Le Manoir şi dezvoltatorul imobiliar One United au cumpărat boutique hotelul Carpathian Lodge Măgura din Buzău, tranzacţie în valoare de 2,35 milioane euro. Businessul hotelier, susţine antreprenorul, merge bine, existând cerere din partea multor străini. Odată cu experienţa hotelului din Buzău, Cristian Preotu se uită şi la o potenţială investiţie într-un hotel din Bucureşti.

„De multă vreme ne dorim să facem ceva şi în Bucureşti sub forma unui boutique hotel, un mic hotel foarte luxos cu servicii foarte bune, s-ar preta bine portofoliului. Ce facem la Măgura ne ajută sa înţelegem industria, acolo avem mulţi clienţi din străinătate“, spune Cristian Preotu, potrivit zf.ro.

Carpathian Estate este un domeniu cum rar întalnești, o destinație care oferă priveliști uluitoare către văile buzoiene acoperite cu păduri fabuloase de tei de pe dealul pe care îl domină. Amplasat în locul unei foste livezi care se întindea pe 10 hectare, domeniul are deschidere către valea Buzăului. Locuința a fost concepută de renumitul arhitect Jim Ruscitto din Sun Valley, SUA, specializat în design de locuințe contemporane folosind ca material principal buștenii.

Cabana are șapte dormitoare și o suprafață comună mare, o piscină interioară lungă de 22 m, jacuzzi, saună și hammam. Poate caza până la 15 persoane. În plus, domeniul cuprinde o fermă, două lacuri, o livadă tânără, o vastă grădină de legume, o seră și o plantație de căpșuni și zmeură.

Proprietatea aduce aproximativ 5.000 de euro pe zi, în urma unor investiții realizate imediat după ce hotelul a fost achiziționat. Suma cuprinde toate serviciile incluse, chiar și mesele.

One United Properties este unul dintre cei mai mari și mai de succes dezvoltatori în domeniul imobiliar rezidențial, mixt și pentru birouri din România. Fondatorii au investit în domeniul imobiliar încă din anul 2000, au dezvoltat prima lor clădire rezidențială în 2006, iar începând cu anul 2013 au extins marca „ONE”, concretizând, astfel, o afacere cu un ritm rapid de creștere. Dezvoltările de referință, calitatea, designul și sustenabilitatea reprezin­tă aspectele esențiale ale strategiei One United Pro­perties, compania fiind foarte recunoscută atât local, cât și internațional, cu multiple premii în aceste domenii.

Nume consacrat în gastronomia și vinurile fine din România, Le Manoir reprezintă în exclusivitate mărci celebre precum Comtesse du Barry, Michel Cluizel, Maxim’s de Paris, Cinco Jotas, Champagne Bollinger, Cognac Delamain, Armagnac Chateau de Laubade, Famille Perrin, Joseph Drouhin și multe altele.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker