luni, 18 ianuarie 2021

Romanescu, la 145 de ani de la înființarea PNL: „Singura cale spre dezvoltare este cea construită de liberali”

Ziua de 24 mai este una de sărbătoare pentru liberali, care marcheză în acest an 145 de la înființarea celui mai vechi partid românesc, a scris, pe pagina sa oficială de Facebook, deputatul Cristinel Romanescu, președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, care trece în revistă și marile momente din istorie legate de numele acestei formațiuni politice.

„24 mai, zi de mare sărbătoare pentru liberalii români, pentru România, pentru modernitatea și democrația românească. Astăzi, se împlinesc 145 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, cel mai vechi partid politic din România. Astăzi, marcăm împreună 145 ani de tradiție politică fondată pe valori pur liberale și democratice.

Din 1875, PNL se află în slujba românilor şi de istoria noastră se leagă unele dintre cele mai importante momente din istoria modernă a României: obținerea independenței de stat, ridicarea României la rang de regat, Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari, adoptarea Constituției din 1923 sau relansarea economică după criza din 1929–1933. PNL a condus ţara ȋn cele mai grele momente şi a obţinut cele mai mari rezultate, aşa că putem spune, fără să greşim, că liberalismul este fundamentul ideologic pe care s-a construit România modernă”, scrie Romanescu.

Liderul PNL Buzău consideră că liberalismul „reprezintă, în continuare, fundamentul pe care România de astăzi ar trebui să-și construiască drumul către evoluție și prosperitate”: „Astăzi, 24 mai 2020, ȋntr-o nouă perioadă de cumpănă, ȋn plină criză sanitară şi economică la nivel mondial, Partidul Naţional Liberal conduce ţara obţinând rezultate la care România cu greu putea spera la ȋnceputul pandemiei.

Faptul că Partidul Național Liberal a determinat momentele cheie ale statului român modern, conducând astfel România pe calea modernismului, a evoluției și a democrației consolidate nu este nici pe departe un mit. Liberalismul nu reprezintă doar ideologia care a stat la baza României moderne, ci reprezintă în continuare fundamentul pe care România de astăzi ar trebui să-și construiască drumul către evoluție și prosperitate.

Cu prilejul acestei zile, vă urez vouă, liberalilor de pretutindeni, la mulți ani și vă invit să medităm, chiar și pentru o clipă, la valorile promovate de către fondatorii liberalismului românesc și să realizăm că singura cale spre dezvoltare este cea construită de liberali!”, a scris, pe pagina sa oficială de Facebook, deputatul Cristinel Romanescu, președintele organizației județene a Partidului Național Liberal.

2 COMENTARII

  1. Nu ai pentru ce Emile.
    Se vede de la o posta ca esti manipulat, iar acum nu faci decat ca repeti ceea ce te-au invatat altii.
    Daca vrei sa-ti aduc argumente nu-i greu deloc.

  2. Nu cred ca in istoria Romaniei sa fi fost un partid care sa isi fi batut joc de romani asa cum a facut PNL in aceste luni. In acest moment faptele lui Orban, Vela, Anisie fac ca orice om ce doreste a participa la alegeri din partea PNL sa plece cu un handicap major. Vela a reusit sa amendeze 13% din populatia Romaniei. 300.000 de romani au fost amendati ca asa a vrut Vela. Oameni care fugeau dupa porc, ciobani pe camp amendati, toti au primit amenzi ca asa a vrut Vela. Sper din tot sufletul ca PNL sa aiba soarta PNT! Si Orban si Vela sa ramana in istorie ca cei care au distrus PNL in Romania.

    Multumesc!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!