vineri, 03 iulie 2020

Măsurile de protecție socială pentru sportivii de la Gloria, prelungite până pe 31 mai

Măsurile de protecție socială pentru sportivii Gloriei, încadrați cu contract de activitate sportivă, au fost prelungite până pe 31 mai, în urma Ordonanței de urgență nr. 70.

Astfel, potrivit unui comunicat al clubului, „pentru persoanele încadrate cu contract de activitate sportivă (CAS), acordarea indemnizațiilor prevăzute de art. XI și art. XV din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, cu ­modi­ficările și completările ulterioare, se prelungește și pentru perioada cuprinsă între încetarea stării de urgență și 31 mai 2020”.   

SCM Gloria Buzău a avut suspendate contractele sportivilor pe durata stării de urgență

Ca mai toate cluburile sportive din România, și SCM Gloria Buzău a fost nevoit să suspende contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgență.

Sportivii au primit o indemnizație de 75 la sută din drepturile în bani, dar nu mai mult de 75 la sută din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020.

Ca urmare a amânării pe termen nelimitat a tuturor competițiilor spor­tive, hotărâri luate de federațiile de specialitate, și la  Gloria a fost întreruptă activitatea tuturor secțiilor. Decizia s-a aplicat începând cu data de 16 martie.

loading...
error: Content is protected !!