Economic

Restaurantele, barurile și cazinourile din Ilfov se închid la început de 2021

Raportările numărului de cazuri pozitive COVID-19 din Ilfov clasează județul pe primul loc la nivel național în ceea ce privește riscul de infectare. Prin urmare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis închiderea pentru două săptămâni a tuturor restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și a sălilor de jocuri din localitățile situate în vecinătatea capitalei.

Pe lângă orașele deja carantinate din Ilfov, noua decizie a autorităților vizează întreg județul:

„Având în vedere că în Județul Ilfov rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori, respectiv 4.28/1000 locuitori, măsura se aplică pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 03.01.2021 ora 20:00 și până în data de 17.01.2021 ora 20:00, la nivelul județului Ilfov, pentru localitățile în care nu este instituită carantina zonală”, este motivația trecută în decizia autorităților ilfovene.

Restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare sunt scutite de aceste restricții, în sensul că vor putea rămâne deschise doar pentru a-și servi clienții care cazați.

În contextul de față, în care formele de divertisment și recreație sunt indisponibile, aceste activități se mută în online, însă nu toate au parte de succes. Românii pot comanda mâncare acasă, însă nu pot petrece cu prietenii, ci trebuie să stea în casă numai alături de persoanele cu care locuiesc.

Lucrurile stau altfel în ceea ce privește pasiunea pentru jocuri de noroc, întrucât cazinourile online se întrec în a recreat atmosfera din sălile de jocuri și unii dintre aceștia, cum este MrBit Casino, chiar reușesc să o depășească, întrucât oferă o colecție mult mai mare de jocuri, diverse oferte promoționale captivante și posibilitatea de a practica jocurile în siguranță, de pe telefon, tabletă sau computer, la orice oră din zi sau din noapte.

Și mai mult decât atât, operatorii de jocuri de noroc din online stau foarte bine și la capitolul jocului responsabil, oferindu-le utilizatorilor instrumente și mijloacele necesare pentru a seta limite sau pentru a se autoexclude, în cazurile în care situația scapă de sub control. Totodată, și jocul minorilor este mai ușor de combătut în mediul online, precum și spălarea de bani sau evaziune fiscală.

Puternica tendință de digitalizare a României ne face să credem că multe dintre formele de divertisment vor rămâne populare online chiar și după încheierea pandemiei. 92% dintre locuitorii din vestul țării și 90% dintre bucureștenii cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani folosesc internetul, arată un studiu Eurostat.

Să ne amintim că în 2019, doar 0,6% dintre români și-au permis să lucreze de acasă, din totalul salariaților din România, iar în 2020, procentul a crescut până la 24%, conform unui raport publicat recent de Eurofound.

7.9 milioane de români joacă jocuri video pe smartphone-uri, tablete sau computere, conform studiului realizat la comanda Asociației Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România.

Și mai mult decât atât, 48% dintre români intenționează să-și cumpere un nou telefon în noul an, pentru a avea acces la tehnologia 5G, potrivit unui studiu realizate de Motorola și Cult Market Research.

Articole similare