Economic

Cum să faci economii când cumperi bilete de avion

Călătoriile cu avionul au devenit din ce în ce mai populare, iar acest lucru se datoreaza în mare parte accesibilității zborurilor. Odată cu apariția motoarelor de căutare pentru zboruri, precum lowcost.club, găsirea acestor zboruri ieftine a devenit și mai ușoară. Cu toate acestea, am pregătit o listă cu sfaturi pentru a găsi cele mai bune zboruri.

Fii flexibil

Când ne referim la flexibilitate, aici este vorba atât despre perioadă cât și despre locație. Dacă vrei să călătorești într-o anumită perioadă, ar fi bine să nu te limitezi la o locație, ci să-ți deschizi orizonturile către locații noi, unde biletele ar putea fi mai ieftine. Dacă vrei să călătorești într-o anumită locație, încearcă să cauți perioade diferite, când biletele de avion ar fi mai rezonabile.

Călătorește doar cu bagaj de mână

Cele mai ieftine zboruri sunt de obicei cele low cost. Companiile aeriene din această categorie mizează pe extraopțiunile oferite clienților (ex: bagaj în plus, selectarea locului în avion, îmbarcare prioritară) pentru a obține un profit. Astfel, dacă alegi să călătorești doar cu bagaj de mână, vei obține cel mai mic preț al zborului.

Fii fidel unei companii sau alianțe

Multe companii oferă reduceri membrilor săi precum: reduceri la zboruri, la bagaje, mile ce pot fi adunate pentru zboruri sau pentru achiziții în duty free, etc. Pentru a beneficia cât mai mult de aceste oferte, ideal ar fi să alegi o companie aeriană preferată, sau o alianță (din care fac parte mai multe companii) și să încerci să cauții zboruri doar de la ei.

Urmărește bloguri de călătorii

Există oameni cu pagini de Facebook, bloguri, care anunță zboruri ieftine, dar și perioadele lor. Dacă te abonezi paginilor lor de social media, sau urmărești blogurile acestora, vei putea să-ți rezervi singur vacanța cu bani puțini, iar dacă activezi notificările la postările acestora, vei putea să fii primul care află noutățile.

Activează alertele pentru zboruri

Majoritatea platformelor de rezervare sau de căutare de zboruri oferă posibilitatea de a primi notificări cu privire la modificările prețurilor pentru zborul dorit. Dacă activezi notificările, vei putea rezerva zborul dorit la cel mai mic preț posibil.

Dacă aplici aceste 5 sfaturi, te vei putea bucura de zboruri și vacanțe la prețuri mai mici, fără a fi nevoie de multe ori să spargi pușculița. Așadar, spor la căutarea de vacanțe, dar și la cât mai multe călătorii în jurul lumii pe bani puțini.

Articole similare