Educație

Reîncepe programul „Școala din Parc”

Programul educațional „Școala din parc” revine și anul acesta, iar Primăria municipiului Buzău anunță că acesta va debuta în week-end, pe 8 și 9 aprilie, în Parcul Crâng. Aici sunt așteptați atât copiii, cât și părinții, care pot lua parte la activități educative și se pot relaxa în mijlocul naturii într-un cadru prietenos și creativ.

„Pentru început, activitatea noastră se va desfășura la sfârșit de săptămână și va oferi copiilor bucuria spectacolelor de teatru, a atelierelor (muzică, teatru, dans, pictură) , întâlniri și activități de dezvoltare personală, activități de economie circulară și ecologie, ateliere științifice și tehnologice.

Weekend-ul acesta vă așteptăm să faceți cunoștință cu Teo Magicool- un magician empatic și atent cu cei din jur, mereu dispus să ajute și facă publicul să râdă), dar și cu trupa Trei Parale, tineri orășeni atrași de muzica tradițională specifică spațiului carpatic, alăturând muzicilor românești și pe cele ale altor popoare ce trăiesc în  acest loc. Instrumentele pe care le folosesc sunt vechile instrumente ale satului: fluierul, cavalul, tilinca (un fluier arhaic fără găuri) cobza, drâmba, simple percuții etc.”, anunță Primăria într-un comunicat.

Programul week-endului de debut este următorul:

8 aprilie, Parcul Crâng zona Obelisc:

  • Ora 12:00 – Atelierul emoțiilor
  • Ora 13:00 – Atelier pascal
  • Ora 14:00 – Spectacol TeoMagicool
  • Ora 15:00 – Atelier practic

9 aprilie, Parcul Crâng zona Obelisc:

  • Ora 12:00 – Atelierul de știință
  • Ora 13:00 – Atelier art&craft
  • Ora 14:00 – Șezătoare cu fluiere și povești
  • Ora 15:00 – Concert 3 parale

Activitățile au susținerea unor profesioniști din domeniul educațional, facilitatori și voluntari care privesc educația non-formală ca pe o oportunitate de dezvoltare a celor mici.  O noutate pe care o aduce anul 2023 în cadrul proiectului este amenajarea unui spațiu de petrecere a timpului liber în incinta parcului Crâng. „Ne dorim să implicăm întreaga familie în activitățile proiectului, iar pentru asta propunem o serie de întâlniri dedicate familiei, o reconectare la natură, artă și comunitate. Bineînțeles,  copiii vor avea parte și de alte surprize, dar le vom divulga pe parcurs”, mai precizează organizatorii.

Articole similare