Sport

Neînvinși în Copou. Gloria pleacă de la Iași cu un punct

Gloria se întoarce la Buzău cu un punct, după remiza 1 la 1, contra Politehnicii Iași.

Gazdele au dominat prima parte a jocului, fără a-și crea însă ocazii clare. Gloria a avut oportunitatea de a deschide scorul, însă Boiciuc a tras pe lângă poartă, din 10 metri lateral dreapta. Atacantul care a început fotbalul chiar la Iași a grăbit execuția, după ce fusese „angajat” excelent în careu chiar de un adversar.

Câteva minute mai târziu, Politehnica a deschis scorul, la capătul unei lovituri de colț. Balonul a survolat careul Gloriei, Relu Stoian a ieșit la șase metri, a boxat defectuos, iar Hlistei, plasat la locul potrivit, a avut de îndeplinit doar formalitatea de a împinge mingea în plasă. Poarta buzoienilor era perforată din nou, la capătul unei faze aeriene, așa cum se întâmplase și în partidele cu Brașov, Slobozia și Baia Mare.

Din fericire, jocul oaspeților s-a schimbat în actul secund. La două minute de la reluare, Boiciuc, coborât aproape de mijlocul terenului, l-a angajat excelent pe Angelov iar macedoneanul a restabilit egalitatea cu un lob elegant, peste Jankov.

Gloria a avut ocazia golului doi, în minutul 53. Același Boiciuc i-a pasat lui Vali Munteanu, dar acesta a fost trădat de preluare. Jankov a ieșit la timp, reținând în fața mijlocașului născut la Galați.

Puteau marca și gazdele, dar Stoian și-a răscumpărat greșeala din prima repriză. Prima dată în minutul 78, când l-a blocat pe  Musi, a doua oară în prelungiri, după ce a reținut un șut „parșiv”, cu pământul, expediat de Roman. La final, un 1 la 1, al treilea consecutiv pentru Gloria și al patrulea din cele cinci meciuri disputate în 2023.

  • Gloria Buzău: Relu Stoian – Bogdan Oteliţă, Daniel Vîrtej, Kamil Wiktorski, Robert Sălceanu, Pablo Gaitan, Ariel Lopez, Dragoș Lazăr, Viktor Angelov, Răzvan Greu, Alexandru Boiciuc. Au mai intrat: Alexandru Şuteu, Andrei Pandele, Valentin Munteanu, Valentin Alexandru şi Kristi Marku.

În etapa a 3-a, Gloria Buzău are meci acasă cu Unirea Dej (8 aprilie, ora 12.30), echipă care a pierdut cu scor de neprezentare, ieri, cu Dinamo București.

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker