marți, 22 septembrie 2020

Războiul Neagu-Ichim se amână cu o lună, dar va dura patru ani

Lovitură de teatru pe piața politică buzoiană. Fostul prefect Carmen Ichim, comisar-șef (autosuspendat) al Gărzii de Mediu Buzău, s-a retras din cursa pentru preșe­dinția Consiliului Județean, poziție pentru care își anunțase candidatura ca reprezentant al PRO România. Un gest similar l-a făcut și președintele organizației județene a PRO România și vicepre­ședinte al organizației centrale a acestei formațiuni politice, Felix Rache, care urma să candideze pentru funcția de primar al orașului său natal, Râmnicu Sărat. Cei doi, împreună cu organizația buzoiană a PRO România, vor susține candidații PSD la cele două funcții, respectiv pe Petre Emanoil Neagu și pe Sorin Cârjan.

Un document în acest sens a fost depus, joi, la Biroul Electoral Central; practic, Alianța PSD-PRO Buzău se va materializa, la nivelul celor două unități administrativ-teritoriale, și în liste comune de candidați.

Un mandat deloc liniștit

Astfel că victoria de joi, din Biroul Executiv Jude­țean al Partidului Social Democrat, a lui Petre Emanoil Neagu – căruia i-a fost reconfirmată candidatura pentru președinția Consiliului Județean, în ciuda opoziției președintelui organizației municipale, primarul Constantin Toma – a fost strict una de etapă, el văzându-se acum în situația de a face echipă cu unul dintre cei mai puternici contestatari ai săi de până acum din afara partidului, Carmen Ichim. Mai mult, aceasta a negociat, în schimbul renunțării la candidatură, nu doar postul de vicepreșe­dinte al instituției, ci și atribuțiunile pe care Neagu urmează să i le delege după ce își vor lua în primire funcțiile.

În condițiile date, este greu de crezut că următorul mandat al lui Petre Emanoil Neagu în fruntea Consiliului Județean va fi unul la fel de liniștit ca și cel care se află acum pe final, când opoziția consilierilor (din interiorul și din afara Partidului Social Democrat) a fost, practic, zero; este de așteptat ca relația dintre el și viitorul vicepreședinte Carmen Ichim să fie una nu tocmai lină și să degenereze rapid într-un război de uzură. Practic, confruntarea dintre cei doi, anunțată pentru campania electorală, s-a amânat puțin, dar se va întinde pe aproape toți cei patru ani de mandat.

De asemenea, preșe­din­tele Consiliului Județean se vede pus în situația de a i se impune primele două locuri de pe lista de consilieri, ele revenind, conform unor surse apropiate negocierilor, lui Felix Rache și lui Carmen Ichim.

Un alt personaj politic care va ieși, cu siguranță, șifonat din această poveste este candidatul PRO România la Primăria Buzău, Constantin Ionescu. Spunem acest lucru întrucât este greu de crezut că, atât timp cât PSD și PRO România s-au aliat pentru câștigarea președinției Consiliului Județean și a Primăriei Râmnicu Sărat, vom asista la un război între cele două formațiuni politice la nivelul municipiului Buzău. În aceste condiții, Ionescu se vede în situația de a candida, practic, ca independent, doar că sub sigla unui partid care s-a aliat cu formațiunea politică din care face parte primarul în funcție și cu șansele cele mai mari de a câștiga alege­rile.

Ichim: „O perturbare politică ar aduce o gravă atingere finalizării proiectelor”

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, Carmen Ichim arată că proiectele sale politice se suprapun, în mare măsură, peste cele inițiate de Petre Emanoil Neagu, și susține că „o perturbare politică ar aduce o gravă atingere finalizării acestora”: „În toată cariera mea profesională, atât ca prefect al județului Buzău, dar și comisar-șef al Gărzii de Mediu, am găsit înțelegere și sprijin pentru toate problemele întâm­pinate în județ la actualul președinte al Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. A fost mereu interesat pentru binele cetățenilor din județ și, mai ales, a fost preocupat pentru a implementa proiec­te mari de dezvoltare a județului Buzău. Proiec­tele mele politice se suprapun, în mare măsură cu cele inițiate de actualul președinte al Consiliului Județean Buzău și o perturbare politică ar aduce o gravă atingere finalizării acestora. În urma discuțiilor purtate cu Petre Emanoil Neagu am căzut de acord să ne unim eforturile ca toate proiectele aflate în curs de execuție, dar și cele propuse de mine, să fie realizate și, printr-un efort comun, să aducem echilibru pe scena politică, cu un mare impact pozitiv asupra dezvoltării durabile a județului Buzău. Lupta politică este necesară doar atunci când unul dintre actorii de pe scena politică nu urmează calea dreaptă, aceea de a aduce liniște și bunăstare în comunitate. Acum, la nivelul județului Buzău, consider că avem omul potrivit, iar ajutorul meu vine să întărească această echipă de profesioniști.

Am decis în cadrul Alianței PSD-PRO Buzău să-i oferim sprijin, în continuare, domnului Petre Emanoil Neagu pentru funcția de președinte, iar eu voi face echipă, împreună cu domnia sa, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean.

În continuare, voi fi alături de domnul Constantin Ionescu în cursa pentru Primăria Municipiului Buzău și de asemenea, voi sprijini toți candidații PRO România la aceste alegeri locale”, a scris Carmen Ichim pe pagina sa oficială de Facebook.

3 COMENTARII

  1. Doua nulitati,provenite din pnl,pina mai ieri cica adversari,astazi impreuna la ciolan.

  2. Imbecila miscare, alegatorul care nu vota psd-ul, dar ar fi dorit sa voteze Carmen Ichim este obligat sa voteze alceva.
    De asemenea, propunerile de primari pro romania nu au nici o sansa.

  3. Oare cum ar arăta alegătorul care votează ca primar un candidat propus de
    ProPonta și lista comună PSD+ProPonta la Consiliul Județean! Mișcarea Partidului Structurilor este genială. Astfel se creează justificarea amestecării și neuniformizării voturilor, deci se pot ajusta procentele din tastatura setesiștilor.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!