Administrație

Războiul buzoienilor cu pisicile

Nu doar câinii sunt o problemă pentru unii buzoieni, ci și pisicile, iar una dintre sesizările făcute către Primăria Buzău îi vizează pe cei care hrănesc mâțele din jurul blocurilor. Cineva a reclamat faptul că, în cartierul Micro V, câțiva locatari îngrijesc un număr mare de pisici, iar acest lucru creează un mare disconfort. Aceasta pentru că, mai spune reclamantul, mâncarea dată animalelor se strică și miroase, iar pisicile le zgârie sau le murdăresc mașinile.

Primarul Constantin Toma a repartizat sesizarea către Poliția Locală, care a constatat la fața locului că spusele reclamantului se confirmă și a aplicat două sancțiuni contravenționale persoanelor care hrăneau pisicile: „Prin hrănirea pisicilor pe domeniul public se creează un disconfort pentru ceilalți locatari (mizerie, dejecții, miros neplăcut). Faptele sunt prevăzute și sancționate de Hotărârea de Consiliu Local 307/2017, în cauză fiind aplicate două sancțiuni contravenționale”.

De aici și până la un conflict în scris a fost doar un pas, iar postarea cu pricina a născut discuții intense. Un buzoian i-a transmis reclamantului faptul că pisicile sunt de mare ajutor în preajma blocurilor, dat fiind că vânează într-un mod destul de eficient dăunătorii, precum șoarecii sau șobolanii. O altă buzoiancă a sancționat aspru și modul în care Primăria Buzău gestionează situația animalelor fără stăpân din municipiu, iar aceasta a condamnat faptul că instituția nu se axează pe campanii de sterilizare, ci de exterminare.

„Corect ar fi ca acestea să fie castrate, să nu se mai înmulțească, nu ucise prin înfometare. Campania de castrat ar trebui inițiată de primărie, dar aceasta se mulțumește să ne dea cadrul legislativ pentru sancționarea celor care mai au măcar un pic de suflet. De ce sunt plătiți o cohortă de salariați de primărie? De fapt, de noi? Ca să fim priviți ca niște dăunători”, a scris femeia pe buzaucityreport.˝

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker