Actualitate

Polițiștii buzoieni, la protestele de vineri din Capitală

Sindicaliștii din poliție, penitenciare și armată organizează vineri, 24 martie, o acțiune de protest prin care solicită deblocarea salariilor și eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat. Sindicaliștii din poliție și din penitenciare acuză Guvernul că fură din buzunarele polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare și consideră că în pușcării sunt închiși români care au furat mai puțin decât fură lunar politicienii din buzunarele angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.

„Liderii partidelor recunosc că un polițist, militar și un polițist de penitenciare câștigă mai puțin decât un șofer de basculantă, însă declarațiile lor rămân la nivelul de populism electoral ieftin, întrucât, în realitate, politicienii nu depun niciun efort serios să îndrepte anomaliile care au condus la slăbirea siguranței românilor și a calității actului de justiție. Infracționalitatea în România a crescut, corupția a căpușat instituțiile fundamentale ale statului, iar numirile în funcții publice pe criterii politice și de rudenie au devenit o regulă care a suprimat meritocrația în rândul oamenilor legii”, se arată în comunicat.

Sindicaliștii mai susțin că „toate aceste derapaje de la democrație care au vulnerabilizat polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare în fața infractorilor se întâmplă sub privirile neputincioase ale unor instituții de forță subfinanțate și subdimensionate care, în scurt timp, nu vor mai putea funcționa în sprijinul cetățenilor cinstiți”.

Sindicatele spun și că lipsa de implicare a autorităților din cadrul Ministerului de Interne au adus Poliția Română în prag de colaps, instituția confruntându-se cu un număr dublu de demisii față de anii precedenți și cu prea puțini candidați care să dorească să intre în sistem.

SIDEPOL Buzău a anunțat că va participa la proteste, iar organizația sindicală ce apără interesele a peste 500 de polițiști buzoieni, îi așteaptă pe doritori vineri dimineață, la ora 9.00, în zona Drăgaica, pentru a pleca spre Capitală.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker