Administrație

Rău-platnicii din Micro XIV au scăpat de debranșare. Pe moment

Compania de Apă a renunțat pe moment la decizia de debranșare a celor zece blocuri, dintre care unul cu șase scări, toate din cartierul Micro XIV, aparținând de trei asociații de proprietari. Conform directorului Simona Săvulescu, după o primă rundă de negocieri între reprezentanții celor trei asociații și cei ai operatorului regional de apă și canalizare, se va trece la debrenșarea și executarea silită individuală, după obținerea unor hotărâri judecătorești în acest sens,  a rău-platnicilor.

„Am stabilit un plan de acțiuni concrete, adică astăzi (luni, n.r.) trimite somațiile doamna administrator  pentru restanțe; până la sfârșitul săptămânii viitoare, împreună cu avocatul, crează cererea în instanță pentru rău platnici. Se cere debranșarea urgentă a rău-platnicilor, iar în al doilea rând, pentru cei cu peste 10.000 de lei, se va face acțiune de vânzare imobiliară a locuințelor pentru recuperarea debitelor restante”, a declarat, pentru Focus FM, directorul Companiei de Apă Buzău, Simona Săvulescu.

Un comentariu

  1. Poate îi spune cineva și doamnei director ce prevede Legea nr. 241/2006 republicata cu completări la art. 31(7) litera e, care prevede ca obligație a operatorului “e) să nu sisteze furnizarea/prestarea serviciului la nivel de condominiu în caz de neplată a facturilor individuale.” Chestiune și de sănătate publică.
    În instanță se poate îndrepta împotriva asociației(dacă nu are contracte cu fiecare proprietar)sau împotriva proprietarilor daca are convenții de exploatare cu ei și prin hotărâre judecătorească pot fi executați silit dar în nici un caz prin sistarea apei, că este ilegal.

Articole similare