Sport

Ratările au făcut diferența! Doar egal între Metalul și FCSB 2!

Metalul a scăpat prin­tre degete victoria în cel mai dificil meci de pe teren propriu din partea a doua a campionatului. Sâmbătă seară, pe terenul sintetic, echipa buzoiană a întâlnit-o pe FCSB 2, ocupanta locului secund, ca și calificată în prima fază a barajului pentru promovarea în Liga a 2-a! Cu o singură excepție, Alexandru Stan, fostul jucător al Astrei, de altfel și căpitanul echipei, conform deciziei antrenorului Bogdan Vintilă, FCSB 2 a ve­nit pe sintetic cu trupa de puști extrem de talentați, mulți dintre ei făcând deja și pasul la echipa de Liga 1. Tinereții, Metalului i-a opus experiența și asta s-a văzut pe întreaga durată a partidei. Mihăeș (5) și Iacob (16) au amenințat primii poarta. Cea mai mare ocazie i-a aparținut lui Alin, care a scăpat singur cu Tîrnovanu, dar tânărul portar al oaspeților a avut o intervenție de zile mari (21). După un gol anulat FCSB 2 pe motiv de ofsaid (29), Bardaș l-a găsit la post din nou pe Tîrnovanu (30), iar prima repriză s-a încheiat la egalitate. Ghinionul din partida cu Tunariul părea să se repete când Ciprian Timiș a trimis din margi­nea careului, plasat, jos, la colț, iar Mișu n-a mai avut ce face: 0-1 (58)! Ar fi fost însă prea mult pentru Me­talul! Buzoienii au reluat ofensiva și au fost răsplătiți, opt minute mai târziu, când Iacob a plasat excelent un balon din mijlocul careului: 1-1. Și tot Iacob, într-un final în care terenul părea că s-a înclinat spre poarta FCSB-ului, a irosit șansa imensă a victoriei, cu un șut care nu a nimerit ținta (87). S-a terminat 1-1, un punct doar pentru Metalul, mult prea puțin față de cum s-a jucat… Altfel, partida cu FCSB 2 a coincis cu un moment special pentru Gheorghe Guiu, care a aniversat 29 de ani de când se află la Metalul! ,,Inițial, de la fabrică mi s-a propus să preiau echipa pentru zece etape și iată că s-au făcut 29 de ani! Nu știu cum am ajuns până aici, dar am ajuns! Mai cu bani, mai fără bani, mai cu bune, mai cu mai puțin bune. Important este că Metalul a ajuns până aici și că povestea acestei echipe va merge mai departe!”, și-a amintit Guiu. Etapa urmă­toare, sâmbătă, de la 17.00, echipa buzoiană are parte de un duel și mai complicat, în deplasare cu Progresul Spartac.

Metalul: Mișu – Spătaru, Șt. Nedelcu, Mihăeș, D. Mihai – Zamfirescu, D. Stan, Ispir, Bardaș – A. Pavel, A. Iacob (89 Șt. Păun). Antrenor: Vali Stan

Seria a 4-a – Etapa a 15-a

 • Balotești – Voluntari 2 0-1
 • Rapid 2 – Dinamo 2 1-0
 • Chiajna 2 – Steaua 0-5
 • Metalul – FCSB 2 1-1
 • CS Tunari – Progresul 0-1

Clasament

 1. STEAUA 39 p.
 2. FCSB 2 35 p.
 3. Progresul 28 p.
 4. Metalul 24 p.
 5. CS Tunari 23 p.
 6. Dinamo 2 18 p.
 7. Voluntari 2 18 p.
 8. Rapid 2 17 p.
 9. Chiajna 2 7 p.
 10. Balotești 1 p.

Rm. Sărat, piedică mare pusă Focșaniului!

CSM Rm. Sărat a dat peste cap toate calculele și a smuls un punct vecinilor de la CSM Focșani într-un meci disputat sâmbătă seară, pe Stadionul Milcovul. Pentru a mai spera la locul 2 în serie, vrâncenii aveau neapărat nevoie de victorie, pe care părea că o vor și obține, după ce reușiseră să anuleze avantajul râmnicenilor, apărut după reușita din penalty a lui Florin Cazan (34). În prelungiri însă, Ionuț Roman a marcat golul egalizator, ce anulează, practic, toate speranțele Focșaniului. Runda viitoare, sâm­bătă, ora 17.00, în mod normal, CSM Rm. Sărat trebuie să bifeze cele trei puncte în confruntarea de pe teren propriu cu ultima clasată, CS Făurei.

Seria a 2-a – Etapa a 15-a

 • Brăila – Liești 4-0
 • Bacău – Oțelul 1-3
 • Făurei – Chiscani 0-1
 • Focșani – Rm. Sărat 2-2
 • Ianca – Valea Mărului 5-2

Clasament

 1. OȚELUL 35 p
 2. Brăila 32 p.
 3. CSM Focșani 27 p.
 4. Liești 26 p.
 5. Ianca 25 p.
 6. Rm. Sărat 24 p.
 7. CSM Bacău 16 p.
 8. Valea Mărului 10 p.
 9. Chiscani 8 p.
 10. CS Făurei 5 p.

Articole similare