Actualitate

Eveniment privat, încheiat cu amenzi de peste 46.000 lei

Evenimentul privat „Brunch în livadă” de la Gura Câlnăului s-a încheiat duminică cu amenzi de peste 46 de mii lei. Forţele de ordine şi reprezentanţii altor instituţii cu atribuţii de control au intervenit, duminică, la locația din livadă, amenajată pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 mp, lângă fostul restaurant „Bolta Rece”, unde operatorul economic avea în derulare o petrecere cu zeci de participanţi. Întrucât au fost constatate abateri, administratorului i-au fost aplicate sancţiuni totale de 46.500 lei.

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului, sancţiunile au fost aplicate potrivit competenţelor de către Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar-Veterinară, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Autorităţile transmit că dacă abaterile constatate nu sunt remediate sau se vor repeta, se ia în calcul inclusiv suspendarea activităţii operatorului economic.

Încurajăm activitatea economică din sfera societăţilor comerciale, dar subliniem faptul că aceasta trebuie să se facă cu respectarea strictă a cadrului legal, în interesul şi pentru siguranţa buzoienilor.Instituţiile statului vor interveni în orice situaţie cu fermitate, dar şi cu discernământ aplicând gradual măsurile stabilite de legiuitor. Prioritatea nu este aceea de a aplica sancţiuni ci de conştientizare a populaţiei cu privire la riscurile la care se expune”, se precizează într-un comunicat al Prefecturii.

Evenimentul a afost la prima ediție, fiind anunțat pe rețelele de socializare.

Un comentariu

  1. 6 directii/inspectorate le-au umplut curtea !
    DSV-ul cred ca i-a prins cu cainele nevaccinat ! 🙂

Articole similare

error: Continut protejat!!