Politic

Rareș Bogdan îi arată senatorului Bădulescu ușa PNL

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal Rareș Bogdan a ținut să transmită un mesaj foarte clar către colegii din conducerea PNL, în pline negocieri pentru moțiunea de cenzură. Rareș Bogdan a explicat, la B1 TV, că în cazul în care PNL va primi vreun parlamentar de la ALDE sau vreun primar de sector din Capitală, atunci el va intra în conflict direct cu cei din conducerea liberalilor și, dacă nu i se va împărtăși punctul de vedere, va demisiona din partid.

,,Lucrurile sunt simple: dacă moșmondim și ne uităm că trei de la ALDE vor să meargă la PNL sau la USR, să vedem că-s băieți buni, eu vă zic NU! Cei care au guvernat alături de PSD și și-au asumat guvernarea alături de PSD nu au ce să caute alături de cei care vor să scoată România din marasmul ăsta (…) Noi nu am luat parlamentari de la ALDE pentru că transferul de parlamentari aparține altei epoci, pentru că traiseimul politic este cea mai mare plagă a acestei țări. Gândiți-vă, că PMP a intrat în Parlament cu 26 de parlamentari și mai sunt 14 sau 16, restul au fugit la putere. Ar fi anormal! Gândiți-vă PNL a intrat cu 99 de parlamentari și unii dintre ei au plecat la ALDE. Păi cum vă imaginați că, eu, Rareș Bogdan, atât timp cât am un cuvânt de spus în PNL, voi accepta ca un fost parlamentar PNL care a fugit la ALDE sau PSD să revină în PNL. Cu riscul să plec eu, nu voi accepta niciodată așa ceva. Să fie lucrurile clare: nu voi accepta ca vreun primar de sector din București să vină către PNL. În momentul în care PNL va primi un primar de sector sau un parlamentar ALDE, în momentul în care se întâmplă această chestiune intru în conflict deschis, direct, cu conducerea partidului și îi asigur că în spatele meu se află zeci de mii, sute de mii de votanți liberali care cred la fel ca mine. Deocamdată, ceea ce știu eu este că președintele PNL, Ludovic Orban, a ferecat ușile”, a declarat Rareș Bogdan, la B1 TV, citat de știripesurse.ro.

Printre parlamentarii vizați de avertismentul lui Rareș Bogdan se află și ­sena­torul Dorin Bădulescu, despre care surse răutăcioase afirmă că ar râcâi de ceva timp pe la ușile PNL, partid în care, de altfel, și-a început atât cariera, cât și traseul politic. El a părăsit Partidul Național Liberal în toamna anului 2016 în favoarea Partidului Mișcarea Populară, pe listele căruia a și fost ales parlamentar. Ulterior, mirosul plăcintei puterii l-a determinat să părăsească PMP pentru a se înscrie în ALDE. După ce Alianța Liberalilor și Democraților a părăsit guvernarea – și are toate șansele ca, în 2020, să părăsească și Parlamentul -, Bădulescu s-a declarat ,,liber de contract” și se află în căutarea unui colac de salvare.

Articole similare