miercuri, 08 iulie 2020

Rareș Bogdan, fake-news grosolan despre proaspătul liberal Ștefu

Fake-news de zile mari aruncat în spațiul public de „marele jurnalist” Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal. El a dat, vineri seara, un recital în stilul propriu la Digi24, când a vorbit despre aducerea în PNL a lui Viorel Ștefu, fost secretar de stat în ministerul de Interne condus de Carmen Dan. Prim-vicepreședintele PNL a spus despre Ștefu că ar fi apropiat al lui Liviu Dragnea, și că acesta s-a „transferat” la liberali de la PRO România, anterior fiind membru PSD. Proaspăt intrat în PNL, Ștefu a fost numit secretar general al filialei Buzău.

Rareș Bogdan a mai spus că este revoltat și pentru că Ștefu, care „a fost implicat în evenimentele de la 10 august”, „nu va sta la aceeași masă” cu el. „Domnul Ștefu este o greșeală pentru PNL, filiala Buzău”, a mai spus Rareș Bogdan.

„O să enervez pe unii, dar sunt om direct. Cred că este o greșeală și îl rog pe colegul meu Romanescu, președintele Federației de Tenis de Masă și președintele de la Buzău, să-și revizuiască decizia și să renunțe la domnul Ștefu. Sunt convins că cei care au făcut greșeala să îl transfere la PNL de la PRO România, fost la PSD, să îl pună secretar general… Dacă era un simplu membru puteam să înțeleg, să mă întorc cu spatele. Dar în momentul în care îl pui secretar general la o filială unde candidează președintele partidului de opoziție și secretarul general de la al doilea partid de opoziție, adică domnul Ciolacu și domnul Felix Rache, doi lideri importanți ai stângii, împotriva noastră, e un dezastru (…) Eu am câștigat extrem de multă simpatie publică pentru că am fost în Piața Victoriei în ianuarie, februarie, martie 2017 și apoi la proteste din 10 august. După care am arătat abuzurile care s-au întâmplat din partea organelor de ordine, Jandarmerie în special, condusă de Cucoș, Sindile, împotriva unor protestatari pașnici. Cine este domnul Ștefu? Ca să înțelegeți de ce sunt eu revoltat. Domnul Ștefu este fost secretar de stat în Ministerul de Interne, omul care a primit informările de la serviciile de informații – DIPI și SRI pe subiectul 10 august și care nu le-a comunicat mai departe, care nu le-a dat mai departe, care a fost chemat în <Dosarul 10 august>, care a fost pus de Liviu Dragnea și a fost un apropiat a lui Liviu Dragnea și a lui Carmen Dan și eu, Rareș Bogdan, nu accept ca acest individ să stea cu mine la masă sau în aceeași sală! (…) Îl rog pe domnul Romanescu, în seara asta sau mâine, să facă adunare și să-i spună domnului Ștefu că dacă vrea în PNL să treacă prin perioada de penitență de cinci ani, să vedem că e un mebru activ, adică să lipească afișe, să meargă în campania electorală să împartă pliante și după asta să devină numărul doi într-o filială unde noi ne batem cu doi dintre cei mai importanți lideri ai stângii. Domnul Ștefu este o greșeală pentru PNL, filiala Buzău. Sunt convins că Ludovic Orban, Robert Sighiartău, Dan Motreanu, Alina Gorghiu și ceilalți lideri importanți ai PNL habar nu au de istoria acestui individ. Eu care vin din stradă, dintre oameni, din mulțimea de la 10 august, eu știu cine e domnul Ștefu. Și nu o să accept ca domnul Ștefu să stea la aceeași masă cu mine și nu o să stea”, a spus europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL.

Ștefu: „O regretabilă confuzie, întrucât pe 10 august 2018 nu mai eram în activitate”

De partea cealaltă, noul secretar general al PNL Buzău, Viorel Ștefu, spune că nu a fost un apropiat al lui Liviu Dragnea, nu a fost membru PSD, iar evenimentele din 10 august 2018 nu l-au prins în funcția de secretar de stat întrucât s-a pensionat în aprilie 2017. „Țin să menționez că se face o regretabilă confuzie, întrucât la data protestelor din 10 august 2018 nu mai eram în activitate, eu părăsind sistemul prin pensionare în aprilie 2017. Ca atare, resping cu fermitate orice fel de asociere cu actele de represiune desfășurate de forțele de ordine în contextul acelor evenimente. Precizez că nu am fost niciodată membru PSD, cariera mea politică începând în decembrie 2018, când am activat pentru o scurtă perioadă în filiala locală a PRO România Buzău, partid din care am demisionat în februarie 2020. Nu am fost un apropiat al lui Liviu Dragnea și nici a doamnei Carmen Dan, și am cerut retragerea din funcția de secretar de stat după numai trei luni, tocmai din cauza neînțelegerilor profesionale. În toată activitatea mea de 27 de ani în slujba cetățenilor am pus întotdeauna pe primul plan respectarea legii și nu am tolerat niciodată abuzuri ale autorităților”, spune Ștefu.

De altfel, la prima sa apariție publică în calitate de membru de partid, Viorel Ștefu făcea următoarele precizări despre acțiunile forțelor de ordine din 10 august 2018: „Ce am văzut: au fost și elemente care au excedat atitudinii de menținere a ordinii. Au fost și jandarmi care au acționat violent în condițiile în care, nu de fiecare dată se impunea așa ceva. După cum am mai spus, violența forțelor de ordine atrage violență. Forțele de ordine trebuie să acționeze cu cumpătare, a fost necesar să se intervină; nu puteau să fie lăsate forțele distructive să intre în Pala­tul Victoria. Dar trebuia ca anumite forțe de ordine să acționeze cu mai multă prudență și toleranță. Deci s-a acționat greșit”, a mai spus fostul secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne Viorel Ștefu.

Romașcanu: „Opozant de carton la propriul partid”

Senatorul social-democrat de Buzău Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, taxează, la rândul său, atitudinea de opozant al propriului partid pe care o mimează Rareș Bogdan, pe o temă oarecum asemănătoare cu cea care l-a avut ca erou pe Viorel Ștefu: Rareș Bogdan face exerciții de imagine, fiind iar un opozant de carton la propriul partid. Adresează rugăminți fierbinți pe Facebook pentru ca PNL să nu primească traseiști după ce PNL-ul s-a îndestulat cu asemenea călători politici. Rareș Bogdan este PRIM VICEPREȘEDINTELE PNL! Are puterea de a decide politica de cadre a partidului lor în forurile lor statutare. De ce nu o face? Pentru e mai profitabil să adune oastea de strânsură în penumbră și să se joace de-a intransigentul pe Facebook. Ipocrizia in formă pură! #festivalulmagariilor, a scris Romașcanu pe Facebook.

 

1 COMENTARIU

  1. Domnule Calin Bostan, în esenta Rares Bogdan are dreptate, dar încurcă datele! Este vorba despre protestele din ianuarie-februarie 2017, cele cu modificarea legilor justiției – Florin Iordache! Si nu te numește nimeni secretar de stat la MAI dacă nu eşti omul cuiva “tare” din partid, în cazul de față – Marcel Ciolacu! Iar ca secretar de stat la MAI, trebuie să pui probabil chiar o semnătură pe modificarea legilor justiției ! Şi când te pensionezi “special”, alegi ca bază de calcul tocmai perioada când ai fost secretar de stat, cu salariul cel mai baban! Asa că, domnule Bostan, “omul potrivit, la locul potrivit!” De ce oare domnul Romascanu susține oarecum voalat această numire, „infierandu-l” pe Rares Bogdan pentru declarații şi nu pe Stefu pentru „traseism”? Si nu a fost membru PSD pt. că nu avea voie, nu ca nu şi- ar fi dorit, iar scopul ( secretarul de stat al lui Carmen Dan) fusese atins!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!