Administrație

Râmnicu Sărat: Două blocuri pentru locuinţe sociale au fost date „la gata”

Pentru cineva care urmăreşte evoluţia proiectelor şi investiţiilor de interes public în comunitatea râmniceană, informaţia legată de darea în folosinţă – predate de constructor către autoritatea municipală – a celor două blocuri pentru locuinţe sociale poate fi încadrată la secţiunea „normalitate”. Începând cu anul 2021, în Municipiul Râmnicu Sărat au fost demarate mai multe investiţii, începând cu lucrări de reabilitare şi modernizare a reţelei stradale, înnoirea şi creşterea performanţei pe segmentul transport local sau implementarea unor proiecte pe zona edilitar-urbanistică, toate iniţiativele încadrate într-un proiect de amploare, care în limbajul european face parte din categoria „Integrat”, tematica de bază fiind atingerea unui „Grad de mobilitate urbană” la standarde, cu o valoare ce în timp va contura o imagine modernă a Municipiului Râmnicu Sărat.

„Tinerii care muncesc în Municipiul Râmnicu Sărat, nu au o locuință sau un teren pe numele lor și se confruntă cu imposibilitatea de a-și achiziționa o locuință, vor avea posibilitatea în perioada imediat următoare de a beneficia de una din cele peste 100 de locuințe pentru tineri, precum și cu caracter social. Acestea vor fi atribuite atât în cartierul Alecu Bagdat, cât și în cartierul Anghel Saligny, în locația fostului internat al Liceului Agricol, aflată în prezent într-un amplu proces de transformare”, se spune într-un comunicat transmis de municipalitate.

După luni bune de intervenție, lucrările de construire a primelor două blocuri de locuințe, totalizând 32 de apartamente, au fost finalizate, urmând ca în scurt timp să fie publicate condițiile de atribuire. Valoarea investiției este de peste 1,21 milioane de Euro, şi a fost demarată de echipa administrativă a primarului Sorin Cârjan, prin POR 2014 – 2020, Axa 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

Alte 30 de apartamente vor fi în curând disponibile în blocul de locuințe construit în vecinătatea celorlalte două blocuri nou ridicate în cartierul Alecu Bagdad. De această dată, investiția este realizată de Agenția Națională pentru Locuințe, iar beneficiari vor fi tinerii cu vârsta de până în 35 de ani din Municipiul Râmnicu Sărat.

În acest context, OPINIA a mai amintit despre cel mai important proiect cu finanţare europeană atras de UAT Râmnicu Sărat, în valoare totală de 8,5 milioane de euro. Echipa de lucru a primarului Cârjan a întocmit documentaţiile tehnice pentru atragerea unei asemenea finanţări încă din perioada sărbătoririi „Centenarului 1918”, adică din anul 2018, proiectul fiind accesat, de altfel, pe un program european pentru care finanţarea a fost declarată deschisă încă din anul 2014, cu o perioadă de graţie de şapte ani, până în 2020. Dacă primele lucrări pe proiectul câştigat de Primăria Râmnicu Sărat au început abia în anul 2021, asta nu înseamnă că autorităţii municipale i s-ar putea imputa întârzierile. De altfel, perioada pandemică justifică doi ani de întârzieri sau amânări la finanţare, aşa cum procedurile birocratice, fie din zona dâmboviţeană, fie la nivelul Comisiei Europene, au pus la încercare răbdarea comunităţii râmnicene.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker