Cultură

Proiect social destinat copiilor surzi din județul Buzău

O echipă de profesori psihopedagogi va desfăşura un proiect de voluntariat prin intermediul căruia vor fi organizate în premieră şedinţe de logopedie, demutizare şi antrenament auditiv pentru copiii cu deficienţe de auz şi vorbire, în incinta Paraclisului Arhiepiscopal „Sfântul Ierarh Meletie”.

Conform site-ului oficial al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei,  cu sprijinul Înaltpreasfinţitului Părinte Ciprian, începând din luna aprilie 2024, specialiştii vor organiza şedinţe gratuite pentru copiii hipoacuzici în paraclisul situat în vecinătatea Catedralei Arhiepiscopale.

„Din această lună am demarat un proiect social prin care aşteptăm să se formeze grupe de copii din judeţ care să beneficieze de şedinţe gratuite de terapii specifice. O echipă de profesori psihopedagogi vor veni pe bază de voluntariat şi vor desfăşura acolo cu copiii şedinţe de demutizare, de antrenament auditiv, exerciţii ce ţin de deficienţele de auz şi vorbire. Încercăm să-i ajutăm, ştim că le este greu părinţilor care au copii în asemenea situaţii, au cruci grele şi încercăm să-i sprijinim”, a declarat, pentru „Agerpres”, preotul Ionuţ Mihalaşcu, slujitorul comunităţii credincioşilor surzi din Buzău.

Centrul Eparhial va sprijini activitatea cu materialele necesare derulării acestor şedinţe speciale iar înscrierile se fac în fiecare duminică, după Sfânta Liturghie, la Paraclisul „Sfântul Ierarh Meletie”. „Este un proiect de început, în luna martie pornim înscrierile şi sperăm ca de luna viitoare, în funcţie de cum se strâng copiii, să începem şedinţele propriu-zis. Se pot înscrie copii cu vârste între 3 şi 7 ani. Nu am stabilit un umăr al copiilor cu astfel de deficienţe la nivel de judeţ, tocmai de aceea încercăm să popularizăm mesajul astfel încât cei care sunt în situaţia aceasta să se îndrepte spre noi. La Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficienţe Auditive sunt în jur de 120 de elevi din judeţ şi din alte oraşe. Credem că mai sunt situaţii de copii. Şedinţele se vor desfăşura în interiorul paraclisului Catedralei Înălţarea Domnului”, a mai precizat sursa citată.

Ionuţ Mihalaşcu este singurul preot din judeţ care are în grijă o comunitate de persoane cu deficienţe de auz. Misiunea sa a început în anul 2017, atunci când a fost hirotonit preot în cadrul paraclisului episcopal „Sfântul Ierarh Meletie”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker