Sport

Rămânem în top, sau dăm cu bâta-n baltă?

Mâine, Gloria joacă acasă cu Alexandria

Gloria are ocazia de a se apropia în clasament de liderul Șelimbăr și, poate mai important, șansa de a pune ceva puncte în fața echipelor urmăritoare. La Buzău vine CSM Alexandria, o echipă care, dincolo de poziția modestă din liga secundă, a bătut Concordia în deplasare și a făcut egal cu Steaua, rezultate care ar trebui să-i dea de gândit oricărui antrenor.

Buzăul vine după pauza dată de meciurile naționalelor, interval de timp destul de util pentru Andrei Prepeliță. În schimb, tehnicianului slătinean îi va fi destul de dificil să se bazeze pe „underii” Pîrvulescu și Sălceanu, abia reveniți de la acțiunea naționalei Under20. Miercuri după-amiază, cei doi încă se aflau la Zurich, acolo unde avionul cu care delegația tricoloră se întorcea din Portugalia făcuse escală. Cel mai probabil, tinerii vor relua antrenamentele abia vineri. Pe lista indisponibililor se mai află Dinko Trebotic și Idan Golan.

În mod normal, dat fiind că joacă împotriva unei nou-promovate, Gloria ar trebui să confirme majoritatea pronosticurilor și să se impună, mai ales că beneficiază de avantajul terenului propriu. Cartea atacului este atuul principal, după ce s-a văzut în jocul de la Dej, acolo unde Buzăul a reușit, cu ghilimelele de rigoare, să încaseze două goluri de la o echipă cu o medie de vârstă de 23 de ani.

Casele de pariuri dau, de asemenea, ca favorită echipa locală, oferind o cotă de 1.67, pentru o victorie a Gloriei. În schimb, pentru un succes al Alexandriei, bookmakerii vin cu o cotă de 5.25. Evident, așa cum socoteala de-acasă nu prea se potrivește cu cea din târg, felul cum se vor derula ostilitățile sâmbătă este greu de anticipat.

Dacă va reuși să obțină trei puncte, Gloria ar putea să se apropie de liderul Șelimbăr, trupă care merge „ceas”, însă are meci greu, la Slatina.  Sibienii, antrenați de Claudiu Niculescu, au un parcurs impecabil în acest început de sezon, cu cinci victorii din tot atâtea posibile.

Meciul este programat de la ora unsprezece, iar un bilet costă 15 lei. Tichetele de acces pot fi achiziționate atât online, cât și de la chioșcurile din imediata vecinătate a stadionului, începând cu ora 9.00. Clubul din Crâng garantează acces gratuit pentru persoanele cu dizabilităţi şi copiii cu vârsta sub 14 ani.

Articole similare