Economic

Raiffeisen Bank renunţă aproape în totalitate la casierii

În încercarea de a-și încuraja clienții să efectueze tranzacțiile sigur și rapid în regim online, Raiffeisen Bank îşi continuă strategia de digitalizare și plănuiește să desființeze cea mai mare parte a casieriilor din țară. Măsura va deveni valabilă de astăzi, pentru IMM-uri şi de la 1 februarie 2022, pentru persoane fizice.

Clienții vor putea efectua tranzacțiile prin celelalte canalele puse la dispoziţie, precum Raiffeisen Online, Smart Mobile, ATM-uri, MFM-uri, echipamente depunere multivalută etc. Banca va mai păstra casierii în câteva dintre unităţile sale, urmând ca doar în aceste agenţii să fie făcute operaţiuni cu numerar, în mod excepţional, pentru plata ratelor la credite, scrie adevărul.ro.

Reprezentanții unității spun că pandemia a reprezentat un factor care a accelerat simțitor predispoziția clienților către mediul online, în toate ariile, inclusiv cel bancar. „Pandemia a însemnat, pe lângă multe altele, şi o deschidere mai mare din partea clienţilor față de soluţii digitale, lucru care ne-a încurajat să adaptăm, în consecinţă, şi soluţiile noastre pentru numerar, degrevând, astfel, agenţiile de o munca repetitivă, cum e cea de casierie. Astfel, colegii noştri din unităţi vor putea dedica mai mult timp interacţiunilor cu valoare adăugată pentru clienţi, fiind la dispoziţia lor atât pentru consultanța legată de serviciile digitale ale băncii, cât şi pentru produsele de creditare, de economisire sau investiţii”, a spus Monica Udrescu, director Canale de Vânzare cu Interacţiune Umana la Raiffeisen Bank, citată de aceeași sursă.

Operaţiunile cu numerar care se efectuau la casierie vor putea fi făcute pe maşini multifuncţionale sau vor avea soluţii alternative (Raiffeisen Online, Smart Mobile, Colectare, echipamente depunere multivalută). Fiecare angajat al băncii vă fi gata să asiste clienţii pentru a învaţa să utilizeze eficient toate canalele alternative de plată (ATM/MFM, Raiffeisen Online, Smart Mobile).

Ce operaţiuni se pot face la un MFM Raiffeisen Bank:

  • Depunere şi retragere de numerar în şi din conturile proprii;
  • Depunere în contul unui terţ;
  • Plata ratelor;
  • Plata facturilor;
  • Depunere lei în contul terţilor (clienţi Raiffeisen Bank);
  • Operaţiuni de schimb valutar (euro/USD în lei);
  • Mini-extras de cont;
  • Interogare sold;
  • Schimbare PIN;
  • Deblocare PIN

Lista cu agenţiile băncii care mai fac operaţiuni cu numerar o găsiţi AICI

Articole similare