marți, 22 septembrie 2020

PSD și PRO România și-au dat mâna peste județ

Lovitură de teatru pe piața politică buzoiană. Fostul prefect Carmen Ichim, comisar-șef al Gărzii de Mediu Buzău, s-a retras din cursa pentru președinția Consiliului Județean, poziție pentru care își anunțase candidatura ca reprezentant al PRO România. Un gest similar l-a făcut și președintele organizației județene a PRO România și vicepreședinte al organizației centrale a acestei formațiuni politice, Felix Rache, care urma să candideze pentru funcția de primar al orașului său natal, Râmnicu Sărat. Cei doi, împreună cu organizația buzoiană a PRO România, vor susține candidații PSD la cele două funcții, respectiv pe Petre Emanoil Neagu și pe Sorin Cârjan.

Un document în acest sens a fost depus, joi, la Biroul Electoral Central; practic, alianța PSD-PRO România se va materializa, la nivelul celor două unități administrativ-teritoriale, și în liste comune de candidați.

Astfel că victoria de joi, din Biroul Executiv Județean al Partidului Social Democrat, a lui Petre Emanoil Neagu – căruia i-a fost reconfirmată candidatura pentru președinția Consiliului Județean, în ciuda opoziției președintelui organizației municipale, primarul Constantin Toma – a fost strict una de etapă, el văzându-se în situația de a face echipă cu unul dintre cei mai puternici contestatari ai săi din afara partidului, Carmen Ichim. Mai mult, aceasta a negociat, în schimbul renunțării la candidatură, nu doar postul de vicepreședinte al instituției, ci și atribuțiunile pe care Neagu urmează să i le delege după ce își vor lua în primire funcțiile. De asemenea, președintele Consiliului Județean se vede pus în situația de a i se impune primele două locuri de pe lista de consilieri, ele revenind, conform unor surse apropiate negocierilor, lui Felix Rache și lui Carmen Ichim.

Un alt personaj politic care va ieși, cu siguranță, șifonat din această poveste este candidatul PRO România la Primăria Buzău, Constantin Ionescu. Spunem acest lucru întrucât este greu de crezut că, atât timp cât PSD și PRO România s-au aliat pentru câștigarea președinției Consiliului Județean și a Primăriei Râmnicu Sărat, vom asista la un război între cele două formațiuni politice la nivelul municipiului Buzău. În aceste condiții, Ionescu se vede în situația de a candida, practic, ca independent, doar că sub sigla unui partid care s-a aliat cu formațiunea politică din care face parte primarul în funcție și cu șansele cele mai mari de câștiga alegerile.

2 COMENTARII

  1. Ce zmei se dădeau pontiștii! Că rup gura târgului ! Că fac, că dreg, că sunt miezul din Fanta! Niște haznaliști!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!