marți, 22 septembrie 2020

Zeci de persoane sancționate în ultima săptămână pentru nepurtarea măștii

Și în această săptămână au fost desfăşurate zilnic acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirii răspândirii virusului SarsCov2.

La activităţile desfăşurate au participat aproximativ 560 de politiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Au fost verificaţi peste 200 de agenţi economici şi au fost legitimate peste 650 de persoane, cu respectarea prevederilor Legii 192/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice. În cazul a 93 dintre persoane au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, asa cum sunt reglementate de Legea 55/2020.

În total, în această săptămână au fost aplicate 148 de sancţiuni contravenţionale în contextul pandemiei, în valoare de 36.630 de lei.

Acțiunile vor continua și în perioada weekendului, iar polițiștii recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

loading...
error: Content is protected !!