Sport

Proiectul continuă: al șaselea turneu de minihandbal la Buzău

Al șaselea turneu al Cupei Judeţului Buzău la minihandbal (organizat de centrul zonal Smeeni) a avut în week-end, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău.

Întrecerea a reunit centrele zonale de iniţiere în handbal ale clubului HC Buzău 2012, respectiv Pătârlagele, Smeeni, Gălbinaşi, Berca, Glodeanu Sărat, Pârscov şi echipa de minihandbal a celor de la HC Junior BB.

Peste 150 de copii s-au întâlnit la Buzău într-un cadru organizat şi competitiv. Proiectul va continua cu ultimul turneu, organizat de HC Junior BB, în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”. Pe data de 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului, se va desfășura Festivalul Minihandbalului Județean.

Cupa Judeţului Buzău face parte dintr-un proiect inovativ şi unic al „Lupilor Buzăului”, desfăşurat cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău.

Oficialii echipei de handbal masculin HC Buzău 2012, formaţie care evoluează în Liga Zimbrilor, primul eşalon valoric din ţară, sunt autorii unei premiere la nivel naţional, privitoare la iniţierea celor mai mici dintre noi în tainele handbalului.

Alături de primăriile comunităților gazdă, au fost înființate șase centre județene de inițiere în handbal. În cadrul acestora, cu sprijinul profesorilor de educaţie fizică şi sport, copiii din judeţ vor face primii paşi în sportul organizat, urmând ca, în funcţie de evoluţia lor, aceştia să fie cooptaţi în loturile de copii şi juniori ale „Lupilor Buzăului”.

Centrele judeţene beneficiază de logistica necesară bunei desfăşurări a activităţii, asigurată de către HC Buzău 2012 cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău. Totodată, echipele formate în cadrul acestora se vor întâlni în cadrul unor competiţii cu rol de pregătire consolidată şi selecţie pentru grupele principale de copii şi juniori ale „Lupilor Buzăului”, întreceri care se vor desfăşura sub privirile conducerii şi staff-ului tehnic al clubului buzoian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare