Monden

Concert de excepție, cu cobzarul Bogdan Mihai Simion și Lăutarii de Mătase

Evenimentul muzical va avea loc pe 22 mai, la Sala Consiliului Județean, începând cu ora 20.00

A lucrat la coloana sonoră a documentarelor „Flavours of Romania” și „Wild Carpathia”, realizate de jurnalistul britanic Charlie Ottley. La 1 mai 2021 a lansat albumul „Valahia în Demol”, iar la 1 mai 2023 a lansat albumul „Drum pavat cu bolovani” ce deține un mic record de vânzări (1.000 de exemplare epuizate în nouă ore). Ambele albume au fost produse de Adrian Despot.

Acum, deja celebrul cobzar Bogdan Mihai Simion vine și la Buzău cu toate genurile sale muzicale, de la muzică țărănească românească, la muzică lăutărească urbană şi pop music generic românesc (valsuri, tangouri și cântece de cabaret de la începutul sec. XX până după cel de-al doilea război mondial).

Evenimentul muzical se va desfășura pe 22 mai, în sala Consiliului Județean, unde culegătorul de muzici de tradiție Bogdan Mihai Simion va sosi împreună cu taraful Lăutarilor de Mătase. Născut în 1990 la Râmnicu-Vâlcea, Bogdan a început să studieze cobza de la 15 ani. Începând cu anul 2006, a călătorit prin România, culegând cântece lăutărești și învățând de la puținii cobzari rămași în viață. A colaborat cu artiști din zone muzicale diverse, precum Mihai Mărgineanu, Taraf de Haidouks, Les Elephants Bizarres, Chimie, Samurai și alții. Din 2017 a susținut numeroase concerte de muzică lăutărească doar cu taraful Lăutarii de Mătase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare