Administrație

Proiect european de peste 3 milioane de euro, lansat la Râmnicu Sărat

Componenta de investiții în resursa umană accesată de municipiul Râmnicu Sărat prin intermediul Grupului de Acțiune Locală (GAL) ,,Sus Râmnicul” a fost lansată marți, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Pensiunea Ovidiu, cu participarea autorităților locale, reprezentanților mediului de afa­ceri, instituțiilor de învă­țământ, instituțiilor publice locale și județene, ONG-urilor și echipei GAL.

Proiectul ,,Dezvoltare locală prin reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială” are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2023 și își propune să crească nivelul de incluziune socială, prin măsuri specifice, pentru mai bine de 1.000 de cetățeni din cartierele mărginașe ale municipiului de pe Râmnic. Sunt vizate stagii de ucenicie, activități în Centrul Comunitar Integrat care va fi amenajat prin proiect, cursuri de tip ,,a doua șansă” și ,,școală după școală”, finanțarea a 25 de investiții sociale – societăți comerciale cu minim trei angajați fiecare -, cursuri de formare și reconversie profesională, precum și susținerea inserției pe piața muncii, oferirea de asistență socio – medicală și juridică și multe alte măsuri.

La lansarea proiectului au fost prezenți președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, consilieri locali, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ceci­lia Manolescu, și cel al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Ionel Tociu, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai Inspectoratului Școlar Jude­țean și ai unor organizații neguvernamentale.

„Așa cum știm cu toții, fondurile europene sunt surse de finanțare absolut necesare pentru dezvoltarea comunităților noastre. Susțin fiecare proiect finanțat din fonduri europene, așa cum este și cazul proiectului a cărui lansare a avut loc la Râmnicu Sărat, <Dezvoltare locală prin redu­cerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială>. Felicit întreaga echipă a Primăriei Municipiului Râmnicu Sărat și a Grupului de Acțiune Locală <Sus Râmnicul> și le doresc mult succes în atragerea și implementarea unui număr cât mai mare de proiecte europene!”, a scris pe Facebook Petre Emanoil Neagu.

2 Comentarii

  1. „…activități în Centrul Comunitar Integrat care va fi amenajat prin proiect,” Adica se mai face o structura de stat cu directori si directorasi , consilieri , etc ! Calculati cheltuielile cu chiria , utilitatile si salarizarea pe 1 an de zile ! Ce ramane efectiv pentru „ridicarea amaratilor din saracie ” ? Credeam ca doar comunistii vorbesc mult fara sa spuna nimic , dar m-am inselat!

  2. Bani numai buni pentru „topit” pe cursuri de recalificare , studii sociale si proiecte de bla-bla ! Se vor inghesui cateva ONG-uri si cateva SRL-uri sa justifice cheltuirea banilor prin niste dosare cu semnaturi falsificate !

Articole similare