ActualitateEducație

Proiect de lege pentru învățământ superior dual

Noua lege a Educației prevede introducerea învățământului superior dual. El va fi organizat atât pentru programe de studii universitare de licență, de studii universitare de masterat profesional, cât  și de doctorat profesional. La începutul anului, studentul  va încheia  un contract de studii și de pregătire practică, transmite portalinvatamant.ro.

Proiectul Legii învățământului universitar prevede că responsabilitățile cu privire la desfășurarea activităților de învățare, predare și evaluare în învățământul superior dual sunt partajate între instituția de învățământ superior acreditată și operatori economici.

Potrivit acestui document, instituția de învățământ superior ar urma să organizeze și să desfășoare activități de învățare, predare și evaluare, iar operatorii economici  vor  trebui să organizeze activități de învățare prin muncă și  vor participa la evaluare.

La organizarea formei de învățământ superior dual pot contribui și autorități locale, structuri asociative interesate, respectiv camere de comerț, asociații patronale de ramură precum și alți parteneri relevanți la nivel național sau internaționali.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker