Administrație

Ce spune Toma despre un nou proiect al Primăriei dedicat copiilor

Vor învăța să cultive legume

Un proiect al Primăriei Buzău vizează copiii în mod direct, după cum anunță edilul Constantin Toma. Prezent pe șantierul din Parcul Marghiloman, acolo unde a început reabilitarea grajdurilor și a Casei de Oaspeți, primarul a declarat că și Casa Grădinarului va fi reabilitată și va avea o nouă destinație, urmând să fie integrată într-un centru pentru educație permaculturală și de hrană sănătoasă. Acesta va fi destinat copiilor, care vor afla ce înseamnă o alimentație sănătoasă, atât în teorie, cât și în practică, deoarece ei vor învăța să-și cultive singuri plantele hrănitoare.

Ca și celelalte clădiri care fac parte din Complexul Marghiloman, și Casa Grădinarului se află în prezent într-o stare avansată de degradare, iar cei 52 metri pătrați au fost locuiți în ultimii ani de oameni ai străzii. Într-un proiect de hotărâre al Primăriei de anul trecut, autoritățile menționau că doresc să lege o seră de clădirea principală, care să deservească activităților de sădire și creștere a răsadurilor pe toată perioada unui an calendaristic. Suma alocată inițial proiectului, respectiv 4.550.704,46 lei, nu a fost pe placul tuturor consilierilor locali, iar autoritățile au decis să mai studieze proiectul înainte de a-l supune aprobării în plen.

„Mai avem încă o investiție importantă, refacerea a ceea ce se numește acum «Casa Grădinarului». Alexandru Marghiloman avea și un grădinar care avea grijă de celebrele lui grădini englezești, de lac și de tot ceea ce se întâmpla aici. Acolo ne-am imaginat realizarea unui centru pentru educație permaculturală și hrană sănătoasă. Practic, este o extindere a proiectului început în urmă cu doi ani de zile, Școala din Parc. O bucată din acest parc va fi dedicată copiilor, elevilor buzoieni, pentru a învăța să cultive legume, plante și pentru a învăța, de ce nu, să și prepare mâncăruri sănătoase”, a spus primarul Toma.

Pe lângă acestea, edilul a mai anunțat că va începe și reabilitarea statuilor din Parcul Crâng, precum și amplasarea celor zece statui revenite Buzăului în urma Simpozionului Internațional de Sculptură de anul trecut, rezultatul muncii sculptorilor din opt țări:

„Aceste proiecte de reabilitare a patrimoniului vor fi în multe zone ale Buzăului. În curând va începe și reabilitarea statuilor din Parcul Crâng. Vom monta și cele 10 statui care au reieșit din prima Tabără Internațională de Sculptură, care a avut loc anul trecut și din care au reieșit 10 lucrări importante. Acum lucrăm la documentație pentru a putea să le montăm în tot Buzăul”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker