Opinii

Proaspătul liberal Gigioacă a fost alungat cu pietre la Năeni

Abia începută campania electorală, din teren încep să curgă informaţii picante, din care înţelegem că în multe zone din judeţ sunt adevărate desfăşurări de forţe. Zilele trecute, la Năeni, două grupuri de simpatizanţi ai principalelor partide politice din România, PSD şi PNL, s-au întâlnit în satul Finţeşti, în zona sătucului Tufe. În grupul liberal era, pe lângă candidatul la funcţia de primar, Marius Zecheru, şi un binecunoscut personaj politic din zona Buzăului, care a primit supranumele „Deputatul Auto”. Pentru prieteni, răspunde la apelativul „Gigioacă”!

Sursele noastre din teritoriu spun că în grupul social-democraţilor nu ar fi fost şi candidatul la Primărie, Tatiana Mariana Proşcanu, de unde şi explicaţia pentru momentele de altercaţie apărute şi întreţinute de ambele părţi. Cât despre vinovăţii, este de înţeles că fiecare dintre tabere arată cu degetul la adversarii politici. S-ar părea, însă, că adevărul chiar ar putea fi la mijloc, pentru că certurile electorale au căpătat o întorsătură periculoasă când, la un moment dat, din zona unor tufişuri au început să zboare bolovani către grupul liberalilor. Cum cele două tabere erau faţă în faţă, pe stradă, şi se întreceau la arătat degete sau chiar dosuri(!), nu se poate presupune decât că o parte dintre localnici ar fi fost cei care lansau proiectilele către grupul lui Zecheru. Şi, ca lucrurile să fie cât de cât lămurite, martorii oculari susţin că adevărata „ţintă” ar fi fost „Deputatul Auto”, despre care se spune că abia aşteaptă să câştige favoritul său, Marius Zecheru, ca să poată deschide şi să exploateze fosta carieră de piatră a Primăriei!

Reamintim că fostul deputat Gheorghe Coman, zis „Gigioacă”, al Partidului Conservator (PC) – formațiune politică fondată de Dan Voiculescu și condusă acum, sub titulatura de Partidul Umanist Social Liberal (PUSL), de primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone –, ajuns în Parlament pe listele Partidului Poporului-Dan Diaconescu, a fost trimis în judecată și condamnat la un an de închisoare cu executare la începutul anului 2014.

Procurorii Direcției Națio­nale Anticorupție l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe deputatul conservator de Buzău Gheorghe Coman, pentru săvâr­șirea infracțiunii de folosire a influenței, de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada noiembrie-decembrie 2013, fo-losindu-se de influența conferită de funcția de preșe­dinte al organizației județene a Partidului Conservator, Coman a solicitat denunțătorului Ciprian Botezatu, în schimbul menținerii acestuia în funcția publică de director executiv adjunct al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, diverse servicii precum și remiterea unor foloase materiale necuvenite.

Concret, deputatul ­Gheorghe Coman i-a pretins denunțătorului ca, în schimbul menținerii acestuia în funcția de director adjunct al DSVSA Buzău, să o angajeze pe ­Nicoleta Tudor – președintele executiv al PC Buzău – ca șef al Serviciului Economic și Administrativ în cadrul acestei instituții. De asemenea, a pretins ca denunțătorul să intervină la o echipă de control constituită din angajați ai DSVSA Buzău, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza orașului Nehoiu, astfel încât să favorizeze o societate comercială verificată, administrată de un consilier al aceluiași partid.

În ceea ce privește foloasele necuvenite, pro­curorii anticorupție au arătat că acestea constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru, în cadrul respectivei formațiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău de către Gheorghe Coman. În acest context, între 12 și 18 decembrie 2013, inculpatul a primit de la denunțător o sticlă de whisky – marca Chivas, sau „Jivă”, în limbajul lui Gigioacă – și suma de 3.140 lei.˝

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare