Administrație

Primăriile din Nehoiu și Pătârlagele, acord de cooperare cu un municipiu din Spania

După ce, în urmă cu două săptămâni, municipiul Buzău a primit vizita unei delegații britanice care a dorit să vadă ce oferă municipiul mediului de afaceri, zilele trecute a venit și rândul spaniolilor să meargă în două unități administrativ-teritoriale din județ. O delegație din municipiul spaniol Rois, condusă de primarul Ramon Tojo Lens, a mers la Nehoiu și la Pătârlagele, acolo unde au fost semnate acorduri de cooperare în baza cărora partenerii vor dezvolta proiecte comune, de natură culturală, educațională sau economică.

Din delegația spaniolă au făcut parte și oameni de afaceri care activează în industria lemnului, iar la Nehoiu aceștia au discutat deja cu câțiva întreprinzători, pentru a pune bazele unei viitoare colaborări. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a însoțit delegația și s-a declarat încântat de viitoarea colaborare dintre părțile implicate, care va reprezenta și o bună promovare a Buzăului la nivel internațional.

„O zi importantă pentru orașele Pătârlagele și Nehoiu, dar și pentru județul Buzău! Au fost semnate Acordurile de cooperare dintre Primăriile Pătârlagele și Nehoiu și Primăria Rois (Spania), în baza cărora partenerii vor dezvolta proiecte comune, fie ele culturale, educaționale sau economice. Delegația a fost însoțită de oameni de afaceri din Spania, care activează în industria lemnului. Au fost puse deja bazele unei viitoare cooperări cu întreprinzătorii din Nehoiu, unde prelucrarea lemnului este o activitate economică de bază, dar și care reprezintă tradiția orașului. Cooperarea economică este extrem de importantă și la fiecare întâlnire cu partenerii noștri din Spania unul dintre punctele principale pe care le expunem este promovarea antreprenorilor din județul Buzău, în vederea stabilirii unor relații comerciale cu cei din Spania, indiferent de domeniul la care ne referim”, a scris președintele Neagu, pe pagina sa de Facebook.

Și primarul orașului Pătârlagele, Ion Gherghiceanu, s-a arătat încântat de viitoarea colaborare și de oportunitățile de dezvoltare care vor ținti comunitatea sa: „Astăzi am fost onorați să îl avem oaspete pe domnul Ramon Tojo Lens, primarul Orașului Rois, din Spania, alături de delegația reprezentativă, ocazie cu care am semnat înfrățirea orașelor pe care le administrăm. Această înfrățire ne oferă oportunitatea de a promova participarea comună la proiectele și programele cofinanțate de Uniunea Europeană, în special în domenii precum agricultura, mediul înconjurător, educația și cultura. De asemenea, aceasta încurajează colaborarea economică între ambele primării, pentru dezvoltarea economiilor din ambele teritorii, dar și promovarea schimburilor culturale, educaționale sau sportive între cele două  administrații”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare