Administrație

Primăria vrea un centru de recreere și pregătire pe malul râului Buzău

Un plan ambițios al Primăriei Buzău, enunțat în repetate rânduri de edilul Constantin Toma, se referă la construirea unei noi săli a sporturilor cu o capacitate de 4.000 de locuri și a unui bazin olimpic de înot. Zonele vehiculate pentru amplasarea acestor construcții au fost diverse, de la Parcul Tineretului, până la periferia orașului, însă primarul Toma a anunțat că, în sfârșit, a fost găsită locația perfectă, un teren în apropierea râului Buzău pe care în prezent nu se află decât buruieni, acolo unde trece șoseaua Digului, așa cum este cunoscută printre buzoieni.

Edilul a anunțat că Primăria deține un teren de peste cinci hectare, care va fi predat Companiei Naționale de Investiții și introdus pe lista de finanțare. Pe suprafața respectivă va fi construită o nouă sală a sporturilor, mult mai spațioasă decât actuala, un bazin olimpic de înot, dar și nu mai puțin de 12 terenuri de tenis de câmp, dintre care patru vor fi acoperite. Deocamdată, planurile sunt doar pe hârtie și este de așteptat să mai dureze ceva timp până când se vor materializa. Chiar dacă va fi obținută finanțarea de la Guvern, Primăria Buzău tot va trebui să asigure cheltuielile legate de racordurile la utilități, precum și suprafețele de teren necesare pentru depozitarea și organizarea șantierului, așa cum se specifică în proiectul de hotărâre.

Primarul Constantin Toma

„Pe această șosea a Digului – nu are denumire oficială -, municipiul Buzău are o proprietate publică de vreo cinci hectare și jumătate. Predăm acest spațiu Companiei Naționale de Investiții, în vederea realizării unui complex sportiv de anvergură. I-am zis noi «centru de recreere», care va fi format dintr-un bazin olimpic, o sală a sporturilor cu 4.000 de locuri și va fi format și dintr-un complex pentru tenis de câmp, cu 12 terenuri, din care patru acoperite, și cu toate facilitățile de recuperare: hotel, restaurante etc. Este o investiție foarte necesară municipiului Buzău. A sosit momentul să-l predăm Companiei Naționale de Investiții. Sper în viitorii ani să putem derula această investiție și s-o derulăm, așa încât Buzăul să se bucure și de astfel de facilități”, a declarat Constantin Toma.

Primarul a mai spus că nu-i mai vine să anunțe alte șantiere, având în vedere situația actuală din municipiu, dar și numeroasele nemulțumiri pe care buzoienii nu au ezitat să i le transmită, dar spune că tot răul este spre bine, pentru că doar așa Buzăul se poate dezvolta. În plus, zona în care se vor executa lucrările nu este foarte circulată și nu ar trebui să mai perturbe activitățile de zi cu zi ale buzoienilor: „Văzând cum arată străzile și, vă mărturisesc, nici mie nu îmi plac în momentul ăsta, cu zeci de șantiere pe care le avem, aproape nici nu mai vreau să vorbesc de proiecte noi, dar nu putem să ne oprim. Orice oportunitate trebuie să o fructificăm și mai ales acolo unde reușim să obținem bani gratuiți sau cu dobânzi mici, cu costuri mici, bineînțeles, intrăm imediat în joc, pentru că Buzăul trebuie să se dezvolte”.

Articole similare