Actualitate

Primari arși la buzunar de focul de la gropile de gunoi

Patru primari buzoieni au fost amendați de comisarii Gărzii de Mediu pentru că locuitorii unităților administrativ-teritoriale pe care le conduc au dat foc la gunoaie, chiar dacă acest lucru este interzis prin lege.

Comisarii Gărzii de Mediu au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 60.000 de lei primarilor din Podgoria, Cochirleanca, Pogoanele și Colți după ce au constatat că pe raza comunelor menționate sunt incendiate de-a valma deșeuri și resturi vegetale în amestec cu alte categorii de deșeuri. Mai mult, au fost dispuse măsuri de salubrizare urgentă a terenurilor afectate de depunerile de deșeuri, interzicerea arderii deșeurilor, cât și de informare a tuturor locuitorilor în legătură cu prevederile legale în acest domeniu.

În timp ce sunt arse, deșeurile eliberează substanțe chimice dăunătoare pentru organismul uman și natură, spun specialiștii. De exemplu, plasticul ars emană, printre altele, dioxine.

Acestea nu sunt singurele amenzi aplicate de comisarii Gărzii de Mediu Buzău. După ce instituția a fost sesizată în legătură cu mirosul care făcea un iad viața locuitorilor din zona străzii Depoului, echipa de comisari a descoperit în spatele fabricii de zahăr, în zona fostelor batale, deversări de ape uzate pe un teren și pe o cale de acces, ape care proveneau din curtea unității. Zona de teren afectată este de circa 330 de metri pătrați, iar deversările provin dintr-o instalație tehnologică a unității. Agentul economic a fost sancționat cu 60.000 de lei pentru încălcarea prevederilor legale în domeniul mediului prevăzute de OUG 195/2005. Mai mult, au fost impuse măsuri de remediere a defecțiunii instalației, de interzicere a deversărilor de ape reziduale în locuri nepermise, dar și de aducere a terenurilor afectate la starea inițială.

Un comentariu

  1. Bună ziua, poate vor face și în comuna Vadu Pașii județul Buzău un control Garda de mediu, este un miros insuportabil de la animale moarte și de la gunoiul de la animale aruncat de săteni la capătul satului, zilele astea nu s a putut ieși din casa din cauza mirosului.

Articole similare