Administrație

Miercuri, prima dezbatere publică despre unirea Buzău-Țintești

Prima dezbatere ­pu­blică pe tema unirii municipiului Buzău cu comuna Țintești și pe tema refe­rendumului din 26 septembrie care ar putea statua aceasta unificare va fi organizată miercuri, 25 august, în amfiteatrul din Parcul Tineretului, înce­pând cu ora 19.30.

Primarul Constantin Toma a postat un anunț în acest sens pe pagina sa oficială de Facebook: ,,Dragi buzoieni, am onoarea să vă invit la prima dezbatere publică despre referendumul ce propune extinderea teritorială a orașului Buzău. Dezbaterea va avea loc pe 25 august, la ora 19.30, la Amfiteatrul din Parcul Tineretului. Alături de cei doi viceprimari, Oana Ma­tache și Ionuț Apostu, vom dezbate împreună cel mai important proiect de dezvoltare a Buzăului din ultimii 30 de ani. Sunt invitați, de asemenea, toți consilierii locali municipali, indiferent de partidul din care fac parte. Participarea și implicarea dumneavoastră sunt foarte importante!”, spune Toma.

Reamintim că primarul Constantin Toma moti­vează inițiativa unirii celor două unități administrativ-teritoriale prin faptul că aceasta va aduce un potențial de dezvoltare important, atât pentru municipiul Buzău, cât și pentru comuna Țintești, iar atractivitatea întregii zone va crește. În plus, primarul Constantin Toma susține că este absolut necesară alipirea comunei Țintești de municipiul Buzău, pentru că orașul nu mai are terenuri pentru a se dezvolta, iar comasarea cu Ținteștiul, care are doar 4.500 de locuitori, va face ca suprafața orașului aproape să se dubleze. ,,Lucrăm să ne atingem viziunea de dezvoltare a acestui oraș, adică să obținem cât mai multă atractivitate și competivitate pentru orașul nostru. Tindem spre un oraș «green, circular and smart water city». Aceasta este definiția unui oraș al viitorului, adică să avem cât mai multă verdeață, să trecem la economia circulară și să avem un oraș smart din punct de vedere al apei. Să gestionăm apa cât mai bine. Folosim orice oportunitate, bugetul local este unul destul de mic. Mergem și spre finanțarea europeană. Dacă în perioada 2014-2020 am atras circa 80 de milioane de euro, ne batem acum pentru circa 200 de milioane de euro până în 2024”, spune primarul municipiului Buzău.

Organizarea referendumului pentru unirea celor două unități administrativ-teritoriale va costa muni­cipalitatea 1,2 milioane de lei din bugetul local. 800.000 mii de lei vor fi cheltuieli de personal, indemnizații și protocol, iar restul banilor va fi folosit la cheltuieli pentru materiale și servicii.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker