Administrație

Prima plângere penală pentru furt de biciclete municipale în Buzău

Viceprimarul Ionuț Apostu a anunțat depunerea primei plângeri penale pentru furt, după ce două biciclete municipale au dispărut din monitorizarea GPS. Aceste biciclete, parte a inițiativei locale de promovare a transportului ecologic, au fost supuse unor acte de vandalism care au stârnit reacții în comunitate.

Una dintre biciclete pare să fi fost aruncată în râul Buzău, în timp ce cealaltă a fost probabil dezasamblată într-o proprietate privată. Acțiunea de recuperare a fost promptă, dar pagubele produse ridică semne de întrebare cu privire la respectul față de bunurile publice. În contextul acestor evenimente, autoritățile locale au reiterat importanța respectării regulilor de utilizare a bicicletelor municipale. Utilizatorii care nu duc bicicletele înapoi într-una dintre stațiile desemnate sunt sancționați cu o amendă de 100 de lei, bani care le sunt debitați direct de pe card. Viceprimarul Ionuț Apostu a subliniat că aceste măsuri sunt necesare pentru a proteja investițiile publice și pentru a asigura funcționalitatea sistemului de transport ecologic. „Nu putem tolera astfel de fapte, mai ales că vorbim de bunuri ale întregii comunități buzoiene!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook..

Programul de biciclete municipale a fost implementat pentru a încuraja locuitorii să adopte un stil de viață mai sănătos și mai ecologic, reducând totodată aglomerația urbană și emisiile de carbon. Dispariția și vandalizarea bicicletelor nu doar că subminează aceste obiective, dar impune și costuri suplimentare pentru reparații și înlocuiri.

Viceprimarul Apostu a făcut și un apel către cetățeni să sprijine această inițiativă și să contribuie la protejarea resurselor comune. „Pe lângă acest aspect, vă comunicăm că au fost aplicate până acum 214 sancțiuni pentru abandonul bicicletelor în afara stațiilor din oraș, concomitent cu blocarea conturilor de utilizator! Îmi doresc ca această plângere să fie prima și ultima… iar tinerii să se bucure de o plimbare cu bicicleta municipală în mod civilizat!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare