duminică, 07 martie 2021

Prima lansare de carte din an la Biblioteca Județeană „V. Voiculescu”, dedicată regretatului scriitor Marin Ifrim

Biblioteca Județeană ,,V Voi­culescu” deschide seria activităților culturale din acest an – după ce a reluat programul cu publicul în contextul epidemiologic actual, respectând siguranța utilizatorilor și a angajaților -, cu un eveniment de excepție, încărcat de emoție, în jurul căruia sunt reuniți scriitorii buzoieni. Este vorba despre lansarea unui volum dedicat scriitorului Marin Ifrim, la aproape doi ani de la plecarea sa către stele.  Volumul este intitulat „Amintiri cu… și despre Marin Ifrim” și va fi lansat, joi, 11 fe­bruarie, de la ora 13.00, la sediul central al Bi­bliotecii Județene din Galleria Mall,  într-un cadru mai restrâns, având în vedere măsurile sanitare pentru prevenirea infectării cu Covid 19. Cartea, îngrijită de poetul Teo Cabel, a fost publicată sub egida Asociației Culturale „Renașterea Buzoiană”.

Scriitorii buzoieni au ținut ca o parte din memoria  întâlnirii lor cu Marin Ifrim, a secundelor eterne pe care  acesta le-a dăruit celor din lumea literară, să fie așezate între filele unei cărți,  ca să rămână vii și pentru întâlnirile cu viitorul, așa cum sunt versurile lui Marin, profunde, pline de trăire.

Poetul Teo Cabel explică acest demers astfel: „Prin acest volum, Asociația Culturală <Renașterea Buzoiană>, sub conducerea președintelui Ovidiu Cameliu Petrescu, îl comemorează pe Marin Ifrim, ­va­loros scriitor ivit pe meleaguri buzoiene, care a fost în același timp cel mai energic promotor al culturii locale (…) Acest volum ­deschide, de fapt, posibilitatea unei continuări a publicării amintirilor referitoare la Marin Ifrim”.

La acest eveniment vor lua parte scriitorii și oamenii de cultură care au contribuit la elaborarea volumului, spune directorul Bibliotecii Județene, Sorin Burlacu, care ­amintește că, în memoria scriitorului Marin Ifrim, instituția pe care o conduce a pregătit și o expoziție cu volumele acestuia, cu autograf și dedicații, manuscrise și fotografii din activitatea sa.

loading...
error: Content is protected !!