duminică, 07 martie 2021

VIDEO | Revenire spectaculoasă în muzică: buzoianul Dragoș Dumitru, în noul clip al Crinei Matei

Crina Matei a iubit me­reu muzica de petrecere, așa că revenirea pe scenă cu un astfel de proiect era așteptată. Îndrăgostită de viața Bucureștiului de altă­dată, actrița revine în atenția fanilor cu un nou proiect muzical, care reia șlagăre din folclor ori din repertoriul Mariei Tănase și le interpretează reorchestrate de noii săi colegi de scenă, trupa „Sigur că DA” și de acordeonistul Emil Ciobanu.

Săptămâna trecută, actrița și solista a prezentat primul rod al acestei colaborări, videoclipul piesei „Ia uite-o, zău”, în care predomină imagini dintr-un București interbelic și conține versuri care trezesc nostalgii celor mai în vârstă, dar și curiozitatea celor mai tineri. Atât piesa, cât și clipul, marchează colaborări inedite, cu acordeonistul Emil Ciobanu și cu trupa ,,Sigur că DA”, formată din Radu Cartianu, Marius Costache, Adrian Sebe și Marius Barbu.

În clip apar colegi de scenă ai Crinei, actorul Andrei Dogaru, colegul Crinei de la Teatrul „Stela Popescu”, Bogdan Chenciu, precum și buzoianul Dragoș Dumitru. „Nene, dacă îți sunt dragă, împrumută-te la bancă / Și ia-mi rochie de tafta, papucei de catifea, of, of / Să mă plimb prin mahala, să mă vadă maică-ta. / Cine mă vede, cine mă-ntreabă, «A cui ești fetițo, dragă?> / «A lui cu mustață neagră, de s-a-mprumutat la bancă, of, of / Mi-a luat rochie de tafta, papucei de catifea, nene». / Eu cu tine, râd, vorbesc și tu crezi că te iubesc / Eu cu tine râd și beau și tu crezi c-am să te iau, of, of / C-așa-i femeia frumoasă, te iubește-apoi te lasă”, iată versurile melodiei care cucerește de la primele acorduri.

„Am început anul cu dorința de a ne adapta, de a nu cădea în tot felul de stări. Nu ne pierdem nici buna dispoziție, nici ­spe­ranța, am filmat și am înregistrat în condiții de pandemie”, a spus artista despre realizarea videoclipului. În aceeași formulă, Crina Matei a mai înregistrat și cântecul „În gară la Leordeni”, un alt șlagăr reorchestrat, cunoscut de melomani din altă interpretare celebră, a buzoia­nului Benone Sinulescu.

Reamintim că Dragoș Dumitru este un actor ­ta­lentat din generația tânără, care a primit în noiembrie „Premiul Special al Juriului” la „Festivalul Internațional de Film” de la Varșovia, pentru rolul unui tânăr de origine romă. Dragoș este un actor a cărui viață este ea însăși o poveste de film. Buzoianul, absolvent al Liceului de Arte „Margareta Sterian”, a petrecut mulți ani la casa de copii, fiind părăsit de tată la vârsta de un an și având în grijă o mamă cu grave probleme psihice. Astăzi, Dragoș este actor al Teatrului Național din București, iar pe micul ecran probabil l-ați văzut în ­serialele TV „Băieți de oraș” sau „Mangalița”. A mai fost distribuit în filme precum „Ceva bun de la viață” (2011, regia Dan Pița), „Zăpadă, Ceai și Dragoste” (2020, regia Cătălin Bu­gean) și scurtmetrajele „Un buchet de flori” (2011), „Mătăsari” (2011) și „Kiddo” (2012).

loading...
error: Content is protected !!