Sport

Prima din play-out. Palidă consolare pentru FC Buzău

FC Buzău – Unirea Constanţa 4-1 (2-0)

Obiectivul reconfigurat din mers după ratarea play-off-ului, şi anume câştigarea grupei de play-out, a fost atins, dar asta nu poate fi decât o palidă consolare pentru FC Buzău.

Echipa buzoiană a încheiat cu o victorie ultima partidă pe care a susţinut-o în Crâng în acest sezon. Sâmbătă, în penultima etapă din Grupa B a play-out-ului Ligii a 2-a, băieţii lui Cristi Pustai au trecut fără emoţii, scor 4-1, de deja retrogradata Unirea Constanţa, formaţie pe care o învingeau, în sezonul regulat, tot în Crâng, cu un neverosimil 14-0!

Golgeterul Adrian Chică-Roşă a deschis scorul încă din minutul 7, dar următorul gol a venit abia înainte de pauză şi a fost opera lui Cristian Ciobanu (43). Croatul Dinko Trebotic a marcat la cinci minute de la reluare, bifând a treia reuşită consecutivă în tot atâtea partide, iar în minutul 69 Alexandru Munteanu a marcat şi golul al patrulea al buzoienilor. Două minute mai târziu, Vlad Şerbănescu a reuşit golul de onoare al oaspeţilor şi a stabilit, totodată, şi scorul final: 4-1.

„Au fost şi oaspeţii periculoşi pe final, au avut ceva ocazii, dar şi noi am ratat foarte mult. A fost important că am reuşit să facem un spectacol agreabil. Să sperăm că la anul spectatorii vor fi mai mulţi şi se vor aduna în jurul acestei echipe, pentru că este nevoie de susţinere”, a spus după meci antrenorul Buzăului, Cristi Pustai. FC Buzău va încheia Grupa B a play-out-ului pe prima poziţie şi mai are de jucat sâmbătă, în deplasare, cu Unirea Dej, în ultima reprezentaţie a sezonului.

FC BUZĂU: Stoian – Oteliţă, Wiktorski, A. Lopez, Sălceanu – Trebotic, Ekollo, C. Petre, Manea – Chică-Roşă, Ciobanu. Au mai jucat: D. Burlacu, Vîrtej, Al. Munteanu, Gaitan, Oltean. Antrenor: Cristian Pustai

CONSTANŢA: Udrea – Cireşoiu, Bobaru, Şuteu, R. Zamfir – Coza, Ciuciulete, R. Trif, Chiriţoiu, Ad. Niţă, Mitrache. Au mai jucat:  Tălmaciu, Lăcătuş, Şerbănescu şi Bodea. Antrenor: Leonard Strizu

 • Au marcat: Chică-Roşă 6, Cr. Ciobanu 43, Trebotic 51, Al. Munteanu 69 – Şerbănescu 71
 • Arbitru: Segiu Anton (Bucureşti)

Liga a 2-a, Play-out, Grupa B – Etapa a 6-a

 • FC Buzău – Unirea Constanţa 4-1
 • Ripensia Timişoara – Unirea Dej 1-4
 • Astra Giurgiu – Viitorul Tg. Jiu 0-6
 • FC Braşov a stat

Clasament

 1. FC Buzău 44 p.
 2. Unirea Dej 40 p.
 3. Viitorul Tg. Jiu 34 p.
 4. Ripensia 28 p.
 5. FC Braşov 23 p.
 6. Constanţa 18 p.
 7. Astra – 1 p.

Articole similare