Actualitate

Trenul Regal vine și la Buzău

Familia Regală a României anunță că va face o călătorie cu Trenul Regal în data de 10 mai, ziua în care se celebrează Ziua Independenţei şi Ziua Monarhiei, iar trenul urmează să oprească în oraşele Ploieşti, Buzău, Brăila şi Galaţi.

 „Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, dorește să mulțumească tuturor comunităților locale pentru efortul pe care oamenii din toate domeniile de activitate l-au făcut în acești ultimi doi ani și jumătate, plini de dificultăți și de îngrijorări. Custodele Coroanei și Principele Radu, împreună cu Principesa Sofia, doresc să sărbătorească 10 Mai 2022, deopotrivă Ziua Regală și Ziua Independenței Naționale, alături de locuitorii celor patru județe pe care le vizitează”, se arată în comunicatul Familiei Regale.

Pe parcursul călătoriei cu Trenul Regal, Familia Regală va fi alături de voluntari ai Crucii Roșii Române, ai Fundației Regale Margareta a României, precum și alături de elevi olimpici, de veterani Invictus și de persoanele vârstnice și copii implicați în proiectele umanitare, sociale, educaționale și culturale patronate de Majestatea Sa.

Familia Regală va anunța detaliile legate de orarul trenului și accesul publicului pe peronul gărilor de pe traseu.

Trenul Regal, folosit în prezent de către Familia Regală, a fost inaugurat în anul 1928 şi a fost gândit ca un mijloc de transport pentru Regele Ferdinand Întregitorul şi Regina Maria, în vizitele lor numeroase pe teritoriul României Mari. Anterior, Regele Carol I şi Regele Ferdinand au folosit alte două garnituri de tren, din anul 1870 până în 1920. Acesta este compus din cinci vagoane: Vagonul Sufragerie, Vagonul Majestăţii Sale, Vagonul Musafirilor Regali, Vagonul Invitaţilor şi Vagonul Casei Majestăţii Sale. Lor li se adaugă, în cazul unor Funeralii Regale, Vagonul Funerar.

 

Articole similare