Sport

Prima competiție oficială pe stadionul de atletism

Peste 500 de copii și adolescenți de la 40 de cluburi din țară au luat startul la primul concurs oficial organizat pe stadionul de atletism buzoian. Complexul fusese reabilitat și inaugurat ulterior, în 2020. De atunci până în prezent a servit drept bază de antrenament pentru sportivii cluburilor buzoiene, dar și pentru amatorii de jogging.

Cei 500 de competitori ai concursului organizat de Run Kids Athletics și Gloria Buzău s-au bucurat de condițiile oferite de o pistă modernă. La eveniment, în calitate de ambasador al sportului, a fost prezentă și cea mai bună sprinteră din România, buzoianca Marina Baboi. Atleta legitimată la Gloria a făcut și oficiile de gazdă, oferindu-le medalii și diplome laureaților competiției.

Anul viitor, complexul buzoian ar putea fi gazda unor competiții de anvergură, precum Campionatele Naționale de Atletism.

Dincolo de competițiile interne sau internaționale, Stadionul de Atletism a oferit buzoienilor o oportunitate de a face sport în aer liber. Se estimează că peste 12 000 de cetățeni ai orașului au dat cel puțin o tură în complexul de lângă Parcul Crâng.  Primii temerari au alergat chiar în pandemie, perioadă în care cei care doreau să intre pe stadion trebuiau să se conformeze și normele sanitare aflate atunci în vigoare.

Amatorii de atletism pot folosi pista de lângă patinoar atât în timpul săptămânii, cât și în week-end. Evident, vor trebui să se echipeze cu încălțăminte adecvată pentru alergare, pentru a proteja suprafața pistei, dar și pe ei înșiși.

Articole similare