Actualitate

Prezentarea virtuală a județului Buzău a făcut senzație la Târgul de Turism al României

Frumusețile Buzăului au atras sute de vizitatori la Târgul de Turism al României, organizat anul acesta online, pe o platformă special creată. Asta și datorită prezentării virtuale a județului, consi­derată ca fiind cea mai bună dintre toate cele apar­ținând celorlalte consilii județene.

„Eu mă bucur și mulțu­mesc celor din Consiliul Județean care s-au ocupat de organizarea și de prezentarea județului Buzău în cât mai bune condiții la acest târg, și fac referire la cei de la Serviciul și Biroul de Turism. Eu cred că a fost totuși un lucru bun, că încă suntem în piață și am reușit să ne promovăm frumusețile județului Buzău. Consiliul Județean Buzău a avut cea mai bună prezentare dintre toate consiliile județene, și nu este un lucru pe care l-am constatat noi, cei de la Consiliul Județean, ci cei care s-au ocupat de Târgul de la București. Încă o dată, nu este meritul meu, este meritul celor care s-au ocupat de această ­pro­blemă pentru că, practic, numai așa putem să ieșim în față în orice fel de activitate pe care o avem în unitățile administrative. Tocmai de aceea, chiar dacă, revin la buget și spun, dacă nu o să fie un buget îndestulător, eu sunt ferm convins că prin profesionalismul angajaților, activitatea Consiliului Jude­țean va avea un parcurs normal, bineînțeles cu ­anumite ajustări”, a precizat președintele Consiliului Județean Petre Ema­noil Neagu.

Platforma virtuală a fost dedicată atât agențiilor de turism, participărilor internaționale și serviciilor turistice, cât și zonelor turistice din România prin intermediul unităților administrativ-teritoriale: consilii județene, primării, asociații de turism, oficii de turism. Standurile virtuale au fost integrate în ­pavi­lionul virtual/zona expo. Cu un click, vizitatorul s-a putut plimba virtual prin pavilion și a putut vizita standul dorit, având acces facil și rapid din confortul propriei case. Vizitatorul a putut accesa standurile pe baza mai multor criterii de căutare din tematica târgului, selectând și stocând expozanții/atracțiile turistice favorite.  Târgul de Turism al României a ofe­rit la această ediție o experiență unică, făcând posibilă interacțiunea prin video call sau chat cu ­vi­zitatorii, menținând astfel contactul direct pentru promovarea zonelor turistice din județul Buzău.

Standul județului Buzău a avut un număr de 667 de vizitatori unici, 309 conversații și 90 persoane și-au salvat ofertele turistice, a precizat Ana Dobrescu, șef serviciu Dezvoltare Turism din cadrul Consiliului Județean Buzău, la un post local de televi­ziune.

Articole similare

error: Continut protejat!!