Economic

Prepară cea mai bună supă de pui cu sfecla roşie, un preparat săţios, delicios şi sănătos

O variantă mai modernă de supă de pui săţioasă, delicioasă, uşor de preparat, ideală pentru a trata o răceală, constipaţia şi pentru a aduce aportul necesar de proteine şi de vitamine este ciorba uşor acrişoară de pui cu sfecla roşie.

Carnea de pui este uşoară, sfecla roşie este sănătoasă, dulce, ieftină, scade riscul de cancer, curata ficatul de toxine, reglează colesterolul şi ameliorează tranzitul intestinal, iar în combinaţie cu legumele din ciorba şi cu carnea de pui de calitate La Provincia are un efect extraordinar asupra sănătăţii.

Ingrediente ciorba de pui cu sfecla roşie

Ciorba de pui cu sfecla roşie necesită următoarele ingrediente:

  • 500 de grame de piept de pui sau ciocănele de pui La Provincia;
  • 2 sfecle roşii;
  • 2 cepe albe sau roşii;
  • ½ varza roşie;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei gras roşu;
  • 1 țelină mică;
  • 1 cutie de roşii în suc propriu tocate mărunt;
  • 1 ou;
  • 1 iaurt;
  • 1 linguriţă de borş la plic;
  • 1 legătură de mărar şi una de pătrunjel;
  • Sare.

Mod de preparare ciorba de pui cu sfecla roşie

Pentru a prepara cea mai bună ciorbă de pui cu sfecla roşie sunt necesare următoarele etape:

  • se spală carnea de pui, se dezosează pieptul şi se taie fâşii sau se scoate pieliţa de pe ciocanele şi se pune la fiert carnea cu puţină sare;
  • se spumează carnea de câte ori este necesar şi se strecoară zeama;
  • se curăță şi se spală toate legumele;
  • se toacă în cubuleţe ceapă, ţelina, morcovul;
  • se dă pe razătoare sfecla roşie;
  • se taie varza şi ardeiul gras julien;
  • se călesc legumele în ulei şi se adăugă în oală cu carnea;
  • se adăugă supa strecurată de la fierberea cărnii;
  • se lasă să fiarbă ciorba 30-40 de minute;
  • la final se adaugă ou bătut cu iaurt şi lingură de borș la plic, compoziţie diluată cu ciorbă fierbinte care se pune în supă;
  • se stinge focul şi se adaugă verdeaţă.

Ciorba de pui cu sfecla roşie se serveşte caldă, pe moment, nu se reîncălzeşte pentru că oul crud în combinaţie cu iaurtul nu permit acest lucru.

Ce beneficii aduce consumul de ciorbă de pui cu sfecla roşie?

Consumul de ciorbă de pui cu sfecla roşie aduce numeroase beneficii organismului, atât al adulţilor, cât şi al copiilor, pentru ca legumele au un conţinut mare de vitamine, carnea de pui este uşoară şi sănătoasă, iar sfecla roşie este cunsocuta ca şi un important aliment medicament din cele mai vechi timpuri.

Pe lângă faptul că este foarte delicioasă şi este o reinterpretare excelentă a ciorbei rădăuţene de pui, ciorba cu sfecla aduce numeroase beneficii consumatorilor, ce includ:

  • o mai bună digestie;
  • un organism mai sănătos;
  • senzaţie de saţietate obţinută rapid;
  • diminuarea simptomelor răcelii;
  • o siluetă de invidiat.

Ciorba de pui cu sfecla roşie se poate consuma cu:

  • ardei iute murat sau simplu;
  • chifle calde;
  • pâine.

Articole similare