Administrație

Prefectura vrea ziariști la ședințele Consiliului Local

Prefectura Buzău s-a implicat în decizia Primăriei Buzău de a nu permite accesul presei sau al cetățenilor la ședințele Consiliului Local Municipal, iar Casa Albă a venit cu o propunere care prevede ca restricționarea accesului la ședințele CLM să intre în vigoare în situația în care numărul de infectări cu SARS-CoV-2 la nivelul județului, raportat de către Direcția de Sănătate Publică, este mai mare de 50 de cazuri pentru trei zile consecutive. De asemenea, Prefectura propune ca ridicarea restricțiilor să se realizeze în situația în care, potrivit datelor raportate de DSP Buzău, numărul de infectări cu coronavirus la nivelul județului scade sub 20 de cazuri, timp de cinci zile consecutive.

Prefectul Daniel Țiclea a transmis că se bucură să vadă că responsabilii din Primărie și-au regândit decizia și că vor ridica restricțiile impuse presei și cetățenilor, care stârniseră nemulțumiri în rândul ambelor categorii. „La momentul la care în Consiliul Local Municipal a fost adoptat proiectul privind Regulamentul de Organizare și Funcționare al miniparlamentului local, toate privirile și speranțele s-au îndreptat către Instituția Prefectului. Am promis în luna iulie că voi analiza subiectul cu prioritate. Am lansat public, pe 13 septembrie, primele concluzii și propuneri  într-o emisiune la un post local de televiziune (…), iar pe 15 septembrie, am transmis către Primăria municipiului Buzău propunerile pentru revenirea la normalitate. În principiu, propunerea este ca prevederile celor două alineate care îngrădesc accesul presei și al cetățenilor, să intre în vigoare doar între anumite praguri de infectare.

Mă bucur că rațiunea este pe cale de a îndrepta o decizie ce a îngrădit dreptul  cetățenilor și al presei la ședințele Consiliului Local și sper ca anunțul lansat, marți, de către domnul primar la o emisiune televizată (…) să devină  realitate în prima ședință de Consiliu Local Municipal. Jurnaliștii au dreptul și trebuie să asiste la aceste ședințe, asemenea cetățenilor, care sunt interesați de proiectele consilierilor pe care i-au votat”, a transmis prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare