marți, 11 august 2020

Prefectul ALDE de Buzău, printre cei 24 de reprezentanţi ai guvernului Orban în teritoriu numiţi ilegal

Secretarul general adjunct al Partidului Social Democrat, deputatul Daniel Suciu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că, în opinia social-democraţilor, Guvernul Orban a numit ilegal 24 de prefecţi. El a afirmat că cei care au fost înlocuiţi din funcţie au depus o plângere prealabilă la Guvern, urmând ca, în cazul unui răspuns nefavorabil, să se adreseze instanţei de contencios-administrativ.

„Din cei 28 de prefecţi care au fost numiţi aşa, noaptea ca hoţii, mulţi dintre ei, 24, au fost numiţi, din punctul nostru de vedere, ilegal. Ca un element de noutate, să ştiţi că cel puţin un aviz se dădea acolo, pe loc, de la Guvern, de pe un calculator aflat în sala unde se ţine şedinţa de guvern. Mulţi dintre ei nu puteau ocupa această funcţie, conform legii (…) S-a făcut procedură prealabilă către Guvernul României, în care le-am atras atenţia să revină asupra acestor numiri, în caz contrar vom ataca în contencios-administrativ – atacă cei care au făcut plângerea prea­labilă, cei interesaţi – şi eu vă spun că există riscul major ca instanţa de judecată să zică: <Înapoi, băieţi, că nu e prea bine ce aţi făcut>”, a precizat Daniel Suciu.

Printre prefecţii numiţi de guvernul Orban fără respectarea prevederilor legale se află şi reprezentantul Executivului în judeţul Buzău, Leonard Dimian, despre care OPINIA a scris, încă înainte de numire, că nu corespunde cerinţelor legii, întrucât nu face parte din Corpul Înalţilor Funcţionari Publici, pentru că nu a susţinut examenul de admitere în această structură. Nici din punct de vedere moral numirea acestuia nu stă tocmai bine, dat fiind că posturile pe care le-a obţinut, pe parcursul anului trecut, în Prefectură, sunt rezultatele unor şantaje politice ale susţinătorilor săi, parlamentarii ALDE de Buzău Mocanu şi Bădulescu. Aceştia au obţinut numirea lui Dimian ca subprefect după ce au promis că nu vor vota penultima moţiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, şi, ulterior, după ce au votat moţiunea de cenzură care a condus la căderea guvernului social-democrat şi au sprijinit instalarea guvernului Orban, au cerut numirea aceluiaşi personaj ca prefect.

loading...
error: Content is protected !!