Administrație

Poşta Câlnău: Ordin de începere la rețeaua de canalizare

Calitatea de beneficiar al investiţiei de interes public „Realizare sistem de colectare şi tratare a apelor uzate” îi conferă primarului comunei Poşta Câlnău dreptul să emită ordinul pentru începerea lucrărilor, între ultimele proceduri birocratice înaintea săpăturilor efective. Constructorul poate demara lucrările încă de săptămâna viitoare, procedând la organizarea de şantier.

Anunţul a fost făcut de echipa primarului Sorin Munteanu la începutul acestei săptămâni, odată cu aprecierea că implementarea sistemului de canalizare se va întinde inclusiv în perioada anului viitor. Valoarea totală a investiţiei este de 16 milioane de euro, un proiect ce a fost depus pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, pentru ca ulterior să fie transferat pe actualul „Anghel Saligny”.  „După finalizarea procedurii de licitație, urmează semnarea contractului de execuție, urmând ca în decursul acestei săptămâni să începem efectiv lucrările la rețeaua de canalizare din comună, începând cu satul Sudiţi”, spune primarul Sorin Munteanu. Contractul pentru adjudecarea lucrărilor a fost semnat încă de anul trecut, dar OK-ul din partea Ministerului lucrărilor Publice şi Dezvoltarea Teritoriului a fost primit abia acum.

Conform primarului Munteanu, lucrările vor demara în satul Sudiți, urmând ca acestea să continue în satul Aliceni, după care să fie abordată zona Zilişteanca, Satul Nou, Coconari şi, într-o etapă ulterioară, în satele Poșta Câlnău şi Potârnichești. „În curând toate satele noastre vor avea o infrastructură modernă, la fel ca la oraș. Prin implementarea unor proiecte de anvergură vom atrage investiții și mai mari pe viitor”, şi-a manifestat optimismul primarul Sorin Munteanu.

Administraţia locală are bifate mai multe investiţii de interes public anterioare proiectului aflat în pregătire, fiind vorba despre două campanii de asfaltare a drumurilor de interes local, investiţii pentru extinderea şi modernizarea reţelei pentru alimentare cu apă potabilă a localităţilor, sau finanţări obţinute pentru reabilitarea infrastructurii sistemului de învăţământ local.

În această perioadă, atenţia primarului Munteanu este îndreptată către finalizarea procedurilor birocratice în ceea ce priveşte implementarea proiectului pentru aducţiunea de gaze naturale în comuna Poşta Câlnău. După cum se ştie, în imediata apropiere este deja în derulare un proiect asemănător, în comuna Vadu Paşii (cu extensie în Săgeata), localitatea vecină care este separată de Poşta Câlnău de DN2-E85, în timp ce un altul a fost finalizat la Mărăcineni, localitatea cu care se învecinează în partea nord-vestică. Pentru comuna Poşta Câlnău ar exista, aşadar, două variante pentru branşarea la una dintre instalaţiile amintite.˝

Articole similare